Mijn gids door Disneyland Parijs

Disneyland Parijs; één van mijn favoriete plekken in Europa en sowieso mijn favoriete pretpark. Na in 2016 mijn eerste 2 trips te hebben gemaakt, heb ik bij mijn derde trip, in 2017, mijn eerste jaarkaart aangeschaft. De jaarkaart heeft zo ontzettend veel voordelen, dat ik me niet meer kan voorstellen om zonder kaart te gaan. 10 trips en inmiddels mijn derde jaarkaart verder, leek het me leuk om mijn tips en favoriete plekjes met jullie te delen!

Kaartjes

Ik raad je sowieso aan om van te voren kaartjes te kopen. Toegangskaartjes zijn aan de poorten van beide parken veel duurder dan online. Je betaald nu namelijk voor een kaartje (voor beide parken) €109,- (p.p.) en het is het zeker waard om een ticket te nemen waarmee je beide parken in kunt! Als je mijn advies toch wilt negeren en maar één park wilt; dit kost je €89,- (p.p.) voor één dag. Uiteraard kan je aan de deur ook direct kaartjes kopen voor meerdere dagen, waardoor het dan weer goedkoper uit pakt:
Twee parken, twee dagen: €159,- (p.p.)
Twee parken, drie dagen: €201,- (p.p.)
Twee parken, vier dagen: €239,- (p.p.)
Echter kan je regelmatig via de website van Disneyland goedkopere tickets krijgen! Je kunt tickets online boeken via de officiële website:
https://www.booktickets.disneylandparis.com/tnsa64/live/shop/5/MAINNLCD/pluto/index.php?vld=1&affid=SECUTIX&tduid=32454335543R

Een andere tip van mij aan jou is óf om net als ik een jaarkaart aan te schaffen (als je van plan bent omt vaker te gaan, is dit écht een ideale oplossing! Je krijgt zóveel voordelen met een jaarkaart dat het echt de moeite waard is om naar te kijken, als je (nogmaals) van plan bent vaker in een jaar te gaan. Er zijn verschillende jaarkaarten. Raadpleeg de website van Disneyland voor welke voor jou het handigst is! Je kan ook met iemand mee te gaan die een jaarkaart heeft. Mensen met een jaarkaart hebben namelijk als één van de extra’s, dat zij een goedkoper kaartje voor iemand aan de kassa kunnen kopen. Deze prijzen variëren per jaarkaart, maar zijn er vanaf €39,- voor beide (!!!) parken (lees wel van te voren de voorwaarden! 😉).

Reis

Wij gaan eigenlijk altijd met de auto, aangezien wij gratis kunnen parkeren bij Disneyland. Dit is één van de privilèges die je hebt met een jaarkaart. Echter is reizen met de auto ook handig als je in één van de Disney Hotels zit (waar je je auto gewoon gratis kan parkeren als je daar verblijft) of als je in één van de Partner Hotels zit. 
Disneyland Parijs ligt op zo’n 5uurtjes vanaf Nederland en is goed te doen (al moet je wel uitkijken voor de idiote Fransen op de weg…). Er zijn meerdere Starbucks’ bij tankstations op die weg, dus met een goede kop koffie kan je die kant op! Gelukkig weet de TomTom ook vaak de weg. 😉
 

Een andere optie, is met de trein. Vanaf 31 maart 2019 is er een rechtstreekse verbinding tussen Amsterdam CS en het treinstation bij Disneyland (Marne-la-Vallée – Chessy). Deze treinreis zal ongeveer 3u en 50 minuten duren (dus zo’n 4 uurtjes). Treintickets zijn vanaf ongeveer €35,- te koop. NOTE: Deze mooie prijs zal waarschijnlijk alleen gelden met dank aan vroegboek korting. Dus als je van plan bent om met de trein richting Disneyland te gaan, raad ik je van harte aan om het wat verder van te voren te plannen en dus ook je treinreis wat vroeger te boeken. Het geld dat je niet uitgeeft aan je treinreis, kan je uitgeven in het park. 😉

Weer een andere optie is met de bus. Er zijn verschillende maatschappijen die georganiseerde busreizen doen naar Disneyland Parijs, waar vaak ook al je ticket bij inbegrepen is! Het hele pakket dus! 
Ik heb zelf ooit via Slangenreizen een trip van één dag gedaan; dat was geen aanrader. We waren pas rond lunchtijd in het Disneyland park, waardoor je dus maar een halve dag hebt; iets wat voor Disneyland wel héél minimaal is.
 
Natuurlijk zijn er ook bus reizen die gewoon naar Parijs gaan of je afzetten bij Disneyland. Als je van plan bent om met de bus te gaan, raad ik je wel aan om met een georganiseerde reis te gaan en dan twee of drie dagen. Er zijn zelfs georganiseerde busreizen te boeken via het reisbureau! Dus dat is ook wel iets leuks om uit te zoeken.

Een andere optie, is met het vliegtuig. Het is dan het slimst om een ticket te boeken naar luchthaven Paris Charles de Gaulle. Deze is het dichtsbij Disneyland Parijs en er gaat een shuttlebus naar het park. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om vanaf daar een huurauto of de trein te pakken.

Verblijf

Ik vind het zelf het fijnst en het leukst om te verblijven in één van de Disneyland Hotels. Ze zijn qua prijs zeer gevarieerd en vaak als je de kamer met 4 personen deelt (en dus ook de prijs met z’n vieren deelt), is het niet eens zo duur. 
Ik heb zelf in 3 Disney Hotels geslapen en moet er wel bij zeggen dat dit de goedkoopste 3 waren. Niet dat dat erg is; in tegendeel zelfs. Het zijn gewoon mooie kamers en hebben een leuk Disney tintje. Ik heb geslapen in Santa Fé, Cheyenne (waar een Starbucks bij zit!!) en in Seqoia Lodge. Aan alle drie de hotels heb ik hele leuke herinneringen! Ik moet wel toegeven dat de andere 4 Disney Hotels: Davy Crockett Range (niet echt een hotel, maar oké), New York, New Port Bay en hét Disney Hotel hoog op mijn lijstje staan en dat ik hoop in alle 4 in de loop der jaren te kunnen verblijven.


Deze hotels zijn te boeken via de officiële Disneyland Parijs website of via hun telefoonlijn. 

Waar wij veel gebruik van maken, zijn de partner hotels. Dit zijn 8 hotels, net buiten Disneyland Parijs en zij werken samen met het park. Ze worden beheerd door verschillende bekende ketens (o.a. Kyriad en B&B) en deze hotels kunnen ook zonder tickets worden geboekt (wat dus ook ideaal is met onze jaarpas)! Wat ook een groot voordeel is aan de partner hotels, is dat je er gratis je auto kunt parkeren en de shuttle bus naar het park kan nemen. Zo heb je geen extra kosten voor je auto, maar kan je die wel als vervoersmiddel gebruiken.

Iets waar ik persoonlijk geen ervaring mee heb, maar wat me wel heel leuk lijkt voor een keer: Center parcs Villages Nature. Het ligt naast Disney’s Davy Crockett Ranch en bestaat uit meerdere ‘dorpjes’. Vanaf 2020 zal het zelfs nóg wat groter worden! Wel een minpuntje: het heeft geen shuttlebus… Dat wordt dus of met eigen vervoer, of met het openbaar vervoer richting het treinstation Marne-la-Vallée.

Nog iets waar ik geen ervaring mee heb, maar wat uiteraard wel een optie is; Airbnb. Het is een concept waar steeds meer Nederlanders mee aan de slag gaan en iets waar je gewoon gebruik van kunt maken. Ik heb er zelf ook wel eens naar gekeken en het er zijn er best een aantal in de buurt van het park! Bij veel zal er wel gebruik gemaakt moeten worden van eigen vervoer of van het openbaar vervoer…

Eten:

Disneyland Parijs heeft behoorlijk wat restaurants, verspreid over de twee parken en Disney Village. Je hebt o.a. counterserivce, buffetservice en tafelbediening.

Een paar van mijn favorieten zijn Billy Bob’s Country Western Saloon in Disney Village, Auberge de Cindrillon achter het kasteel en Plaza Garden’s aan het einde van Main Street! Billy Bob’s en Plaza Garden zijn buffetservice en ik ben, buiten dat het eten heel lekker is, erg te spreken ben over het personeel! Auberge de Cindrillon heeft tafelbediening en is alleen open voor lunch. Echter kan je daar lunchen met de Disneyprinsessen! Ook zeker een aanrader. Lekker eten en vriendelijk personeel!

Daarnaast vind ik de hotdogs van Casey’s Corner héél erg lekker!! Van de counterservice restaurants, is Fuente Del Oro in Frontierland mijn favoriet! Je hebt er meerdere menu’s, maar die met de burrito is mijn favoriet en is zeker een aanrader! 

Mijn tips: 
1. Verspreid over de parken zijn restaurants met counterservice, die verschillende menu’s aanbieden tussen de €11,99 en €16,99 per menu. Bij deze menu’s heb je een hoofdgerecht, een drankje, iets voor erbij (een salade, rijst, etc.) en een toetje. Best prima voor zo’n prijs, toch?

2. Reserveer je restaurant vóór je trip. Aangezien de meeste mensen dit al doen, zijn veel restaurants ook snel ‘vol’. Wil je écht ergens graag eten? Reserveer! Dit kan online of via de telefoon. (Dit geld niet voor de restaurants met counterservice!!! Daar hoef je niet te reserveren!!)

3. Je kunt ontbijten met Disney personages als Mickey Mouse, Donald Duck, Winnie the Pooh, etc. Dit móét je van te voren boeken en kan bij Plaza Garden’s of Café Mickey. Het is wel iets wat je een keer moet hebben gedaan! Bij L’Auberge de Cendrillon kan je eten met prinsessen, maar dit is wel erg prijzig. Ook hier moet je van te voren voor reserveren.

4. Liever iets waar je al mee bekend bent? Aan het begin van Disney Village is een MacDonalds te vinden. En als je net buiten het park gaat, rechts van World Of Disney, zijn daar een Vapiano’s en een Five Guys te vinden!

Personages ontmoeten

Eén van mijn favoriete dingen aan een trip naar Disneyland Parijs, is de verschillende personages ontmoeten. Ja, ik ben me er van bewust dat ik 23 ben. Nee, het interesseert me niet. Ik vind het heerlijk om te kijken hoe de acteurs en actrices het aanpakken, hoe ze zich gedragen in de pakken en hoe ze met de kinderen omgaan. Nu is het nog wel eens een kunst om met jouw favoriete personage op de foto te gaan. Bij deze een aantal tips:

Een aantal personages (characters) hebben hun eigen vaste staanplek. Neem nou bijvoorbeeld het Prinsessen Paviljoen, links van Small World: iedere dag staan daar 2 prinsessen en op het bord voor het paviljoen wordt aangegeven wie er om welk tijdstip staat. De wachttijden zijn vaak lang, maar het is wel een bijzondere ontmoeting. Mocht je extra magic time hebben; maak er gebruik van en ga meteen naar het paviljoen! De kans dat je dan het minst lang in de rij staat, is groot!


Buiten het paviljoen, heb je bijvoorbeeld ook ‘Meet Mickey Mouse’, wat eigenlijk voor zich spreekt. Dit is te vinden links van het Alice in Wonderland Doolhof! Deze zijn beide overdekt.
Verder zijn er meerdere personages met vaste plekken! Er hangen dan borden met welk personage er is en om welke tijden dit personage er staat. Deze vaste plekken zijn te vinden in de officiële Disneyland Parijs app onder Entertainment!

Voor verschillende meet & greets in het Studio Park, moet je de app Lineberty downloaden. Deze app is geheel gratis en je hebt wifi in het park. De app geeft aan hoe laat je ‘’tickets’’ kunt aanklikken. Je geeft aan met hoeveel personen je bent en de app verteld je wanneer je aan de beurt bent. Zo kan je nog het park in als je wat meer tijd hebt. Maar let op!! Soms gaat het ineens heel snel!

Nog een paar extra tips: Volg ED92Live op social media. Zij vertellen je vaak waar personages zijn!

  • Ook het Disneyland Hotel (bij de ingang) kan je gewoon naar binnen en zijn regelmatig prinsessen (en soms zelfs prinsen) te vinden! Ook Mary Poppins zijn wij daar wel eens tegen gekomen!
  • Andere plekken waar nog wel eens personages opduiken, zijn bij The Old Mill (naast het prinsessen paviljoen) aan het begin van het Studio park, net voor je de grote hal (Walt Disney Studio 1) doorgaat!

Shows

Wat ook zeker de moeite waard is, is om naar verschillende shows te gaan! Sommige shows zijn er het hele jaar door! Neem bijvoorbeeld Stitch Live en Disney Stars on Parade. Daarnaast heb je veel shows en parades die aan een bepaald thema zijn verbonden. Disneyland werkt per seizoen vaak met een nieuw thema. Check de website voor welk thema er is wanneer jij een bezoekje brengt!

Wat iedere avond (tenzij het weer het niet toestaat) plaats vindt, is Disney Illuminations. De spectaculaire vuurwerkshow met de Disney figuren en muziek waar iedereen zo van houdt. De show begint iedere avond als het main park sluit. 

Ik vind zelf de verschillende parades altijd heel erg leuk! De interactie die je dan met de personages kan hebben, is weer net wat anders. En als je ze overdag al hebt ontmoet, herkennen ze je regelmatig! Daarnaast vind ik alle shows waar prinsessen bij betrokken zij, heel tof om te zien! Als klein meisje was een prinses worden toch altijd wel echt een droom van me en op de een of andere manier heeft dat toch nog steeds een speciaal plekje in mijn hart.

Winkeltjes/boetiekjes

Door beide parken zijn vele winkeltjes te vinden en niet in ieder winkeltje verkopen ze hetzelfde. Geloof me dus als ik zeg, dat het het waard is om verschillende winkeltjes in te gaan! In sommige winkeltjes verkopen ze bijvoorbeeld Minnie Mouse oortjes, die je in de andere winkels niet kunt vinden! Het zelfde met pins: Ze verkopen verschillende lanyards (keykoords) waar je pins op kunt sparen. In ieder winkeltje verkopen ze wel wát pins. In sommige winkeltjes wat meer dan in de ander en sommige verkopen dus pins die andere winkels weer niet hebben! Ook de winkeltjes in de Disney hotels hebben vaak pins die in het park minder vaak tot niet te vinden zijn. Hier valt ook het Disney Hotel onder, die gevestigd zit aan de ingang van het park. Je kunt het hotel gewoon naar binnen en als je de trappen opgaat (tweede trap rechts) en dan naar links gaat, vind je halverwege een lange gang aan je linkerhand het winkeltje. Het is er vaak wat rustiger.

World of Disney is gevestigd tussen de parken en Disney Village in en is één van mijn favorieten. Het is enorm groot en verkoopt zó ontzettend veel! Van pins, tot knuffels, tot verkleedkleding, tot service. Zeker een aanrader!

Ook in Disney Village zitten een hoop winkeltjes die zeker de moeite waard zijn en toegang tot Disney Village is geheel gratis.

Extra tip; Als je van plan bent om tot laat in het park te blijven; koop aan het einde van de dag je spullen of koop het in Disney Village ná Illuminations. Anders loop je de hele dag met de tassen te sjouwen en bij attracties moet je al je tassen gewoon bij je houden. Is niet heel handig… Als je in een van de Disneyland hotels verblijfd, kan je ook gebruik maken van de Hotel service. Dan wordt het bij je hotel geleverd en kan je het in de avond ophalen. Hoe dit verder precies werkt, durf ik niet te zeggen want ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. Al moet ik zeggen dat het wel een ideaal systeem is.

Minnie oortjes

Wat is Disneyland zonder de bijbehorende Minnie oortjes? Je kunt natuurlijk gewoon voor de originele zwarte oortjes met rode strik gaan, maar er zijn heel veel verschillende soorten in Disneyland Parijs.

Zoals ik al eerder vermeldde, zijn er in verschillende winkels verschillende oortjes. In de wat grotere boetiekjes verkopen ze vaak wel dezelfde oortjes. Ook is er meestal per periode een paar oortjes heel populair en die kan je dan zeker in iedere winkel vinden. 

Nu zijn er ook vaak Minnie oortjes die bij een thema horen. Zo heb je bijvoorbeeld de bruidsoortjes met sluier, de Alice through the looking glass oortjes en de oortjes met de paarse strik voor het 25jarig bestaan voor het park. Deze worden niet altijd verkocht, dus wil je zo’n paar kopen, twijfel niet te lang!

Mocht je nou speciale Minnie oortjes willen, dan kan je ze ook altijd online bestellen. Dit kan bijvoorbeeld via Etsy. Ook zijn er verschillende webshops die je kan vinden via bijv. Google. Eén van mijn favorieten is Hannah Marie Magic. Of als je erg creatief bent, kan je ze altijd zelf in elkaar proberen te flanzen!

Op de onderstaande foto zijn al mijn Minnie oortjes te zien! Ik vind het heerlijk om de winkeltjes af te struinen, op zoek naar nieuwe oortjes. Ook heb ik verschillende via internet gekocht!

Rij 1: Deze twee oortjes zijn van HannahMarieMagic en doelen beide op Doornroosje/Sleeping Beauty. De linker oortjes, zijn mijn eigen ontwerp! Deze heb ik doorgestuurd en zijn daarna ook vast in de webshop van HannahMarieMagic terecht gekomen.

Rij 2: de zwart met goud en de paarse zijn beide gekocht in Disneyland Parijs in de boetiekjes. Deze zijn toendertijd uitgekomen ivm het 25jarig bestaan van Disneyland Parijs! Het middelste paar is van HannahMarieMagic en doelt op Disney’s Descendants (mijn favoriete DCOM)!

Rij 3: Zijn alle 3 in Disneyland Parijs gekocht. Links zijn omgedraaide classic Minnie oortjes. De middelste is van Alice Through The Looking Glass. De rechter oortjes zijn voor het 25jarig bestaan van Disneyland Parijs.

Rij 4: De eerste zijn van de Primark. De middelste zijn van Halloween en de laatste zijn de klassieke Minnie Mouse oortjes.

Mijn tip: Koop een paar oortjes dat je écht heel leuk vindt, niet omdat ze populair zijn. Als je er niks mee hebt; koop ze dan ook niet alleen omdat de rest het doet. Minnie oortjes moet je kopen en dragen omdat jíj het leuk vindt. 

Disneyland Parijs is in de afgelopen 3 jaar gewoon een enorm fijne plek voor mij geworden. Ik kan er uren doorheen lopen zonder een attractie te doen. Ik voel me er fijn, ik voel me er thuis. Ik ben enorm gelukkig met mijn jaarpas en kijk heel erg uit naar mijn volgende trip!

Mocht je na dit alles te hebben gelezen nog vragen hebben; stel ze gerust! Ik ben geen expert, maar deel graag mijn ervaringen! En onthoudt: Je bent nooit te oud voor Disney!

Liefs, Tessa 

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Curaçao hotspots

08/09/2019