HappyHappyJoyJoy

Mijn allereerste echte review! Iets wat ik heel tof vind om te doen, maar om heel eerlijk te zijn vind ik dit ook wel een soort van spannend? Ik weet niet of je begrijpt wat ik bedoel als ik spannend zeg, maar goed. Ik kan namelijk niet precies uitleggen wáárom ik het spannend vind? Het is gewoon iets nieuws en nieuwe dingen zijn altijd wel spannend… Toch?

De review gaat over het restaurant HappyHappyJoyJoy. Een restaurant wat nog niet heel veel mensen kennen, ondanks dat het een best populair begrip is. Nou ja… In Amsterdam dan!

HappyHappyJoyJoy is een restaurant in Amsterdam met drie locaties; Amsterdam West, Amsterdam Oost en Amsterdam Zuid. Het restaurant is geboren uit de liefde voor het reizen naar verre Oosterse landen en hun streetfood. De restaurants weerspiegelen de roerige straten van Azië: De chaos van de kleuren, landschappen, texturen, de lichtjes en de designs. De gerechten zijn net zo (di)vers en smaakvol als de alledaagse Aziatische keuken: zoet, zuur en bitter zorgen voor een feest voor je smaakpapillen. Credits: HappyHappyJoyJoy.asia

Op uitnodiging van het restaurant zijn Romy en ik naar hun nieuwste locatie afgereisd: HappyHappyJoyJoy Zuid. Ik heb vanaf station Amsterdam Zuid de Noord-Zuidlijn (metro) gepakt en ik ben uitgestapt bij De Pijp. Je hoeft dan alleen nog over te steken en je bent al zo goed als bij het restaurant. De gevels zijn zwart en overal zijn rode accenten. Ik vind de entree al stijlvol.

Eenmaal binnen begreep ik meteen wat ze bedoelde met ‘de chaos van de kleuren’ want wow. Zo! Veel! Kleur! De vloer, het plafond… Alles is vol met verschillende kleuren, maar toch blijft de kleur rood terug komen. Op het moment dat ik goed om me heen keek en daarbij ook naar boven keek, zag ik dat het plafond papieren parapluutjes had en dat er overal gouden (geluks)katten.

Het was nog rustig en we werden vrijwel direct geholpen. We hebben er voor gekozen om een beetje achterin te gaan zitten, zodat we uitzicht hadden over bijna het gehele restaurant, de bar én de keuken. Na de menukaart even goed gebestudeerd te hebben, zijn we begonnen met bestellen.

We hebben onder anderen Edamame (sojabonen), Phauw Tjoy Tofu Kauw (vegatarische dumplins), Vegetable Tempura, Woh Tip Xia (garnaal dumplins) en Miso Ramen besteld. WAUW. Ik heb er even geen andere woorden voor. Wat was dit lekker!! De smaken zijn zó goed en ondanks dat ik een hoop van deze gerechten voor het eerst at, heb ik het idee dat het enorm goed is! Ik heb er enorm van genoten namelijk. De dumplins waren knapperig aan de buitenkant, maar van binnen nog zacht; zoals ik ze het lekkerst vind! Bij de vegetable tempura, kregen we van alles twee, waardoor we beide alles konden proeven.

Naast deze gerechten hebben we ook beide een bao bun besteld. De bao bun staat ook wel als lotusbroodje of gua bao bekend en is een gestoomd en dubbelgeslagen broodje. Deze trend komt oorspronkelijk uit Taiwan. Romy bestelde een Fried Tofu Bao (aangezien Romy geen vlees eet) en ik bestelde de Crispy Chicken Bao. Romy’s broodje was zwart en die van mij was roze. En ook dit was weer ontzettend lekker. Het broodje is een beetje te vergelijken met het broodje van een bapao. De structuur is zo niet bekend, dat ik de eerste hap niet zo goed wist wat ik er van vond. Alsof niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hersenen aan het idee moeten wennen. Maar al gauw kon ik de conclusie trekken dat ik het érg lekker vond! En ja, dat het broodje roze was, was natuurlijk ook wel erg leuk!

Echt een toetje zoals de meeste restaurants hebben met ijscoupes hebben ze hier niet. Wel hebben zij een kopje ‘zoet’ op het menu staan, waar je uit kan kiezen qua toetje. Romy vind het vaak lastig om te kiezen en heeft hier een oplossing voor bedacht; ze vraagt bij het bestellen of degene die de bestelling op komt nemen voor haar wilt kiezen. Ze vertelt dan tussen welke gerechten ze twijfelt en of daar tussen gekozen kan worden. Ook zegt ze er direct bij dat ze het niet van te voren wilt weten, maar dat ze verrast wilt worden. Ik ben er fan van. Uiteindelijk werd er gekozen voor Romy: De Banana Fritter; Een in tempura gefrituurde banaan, met witte chocolade roomijs, kokosvlokken, knettersuiker en citroengras-saus. Romy heeft het goedgekeurd!

Ik ben niet zo van de toetjes en ben een andere weg ingeslagen; ik ben geëindigd met Bubble Tea. Bubble Tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave. Deze balletjes geven de ‘bubbels’ aan de Bubble Tea. Ik heb gekozen voor de Mango Mango Bubble Tea en ook hier kan ik over zeggen dat ik een fan ben. Ontzettend lekker!

Natuurlijk is het altijd lekker als je ergens gaat eten en je er niet voor hoeft te betalen, maar ik meen het als ik zeg dat ik dit restaurant een absolute aanrader vind. Het personeel is zó vriendelijk en het eten is ontzettend lekker. Eenmaal naar de prijzen gekeken te hebben, valt dit in principe ook mee. Veel van de gerechten kan je delen en als je dan dus de rekening split, valt dit reuze mee. Voor in je eentje is het wel al wat prijziger, maar goed; je zit ook snel vol want het eten vult enorm dus dat valt dan ook weer mee. Het eten is de prijs namelijk meer dan waard en dat geldt ook voor de service die je krijgt.

Het is in Amsterdam al ontzettend populair en dus ook al snel wat drukker. Probeer vroeg te gaan als je de drukte wilt vermijden. Vind je het, net als wij, wel wat hebben? Dan maakt de tijd natuurlijk niet echt uit. Van te voren reserveren is wel een aanrader! Houdt er ook rekening mee dat het dus wat drukker kan zijn en dat dat ook betekent dat je wat langer op je eten moet wachten. Alles is vers en wordt vers gemaakt. Er staat niks van te voren klaar en ze maken niet aan de lopende band eten ‘voor het geval iemand het besteld’.

HappyHappyJoyJoy krijgt van mij 5 sterren! Het eten is top, het personeel is ontzettend leuk en vriendelijk, het restaurant is super leuk ingericht en de vibe die er hangt is om te genieten. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Wanneer ga jij naar HappyHappyJoyJoy? Of ben je al geweest? 🥢

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 6

14/10/2019

Weekblog 7

21/10/2019