Wondr Experience Amsterdam

Wondr Experience. Een naam die sinds september bij menig influencer in de mond is genomen. Doordat ik toch wel aardig wat influencers volg op instagram werd ik nieuwsgierig en ben ik zelf in de naam gedoken.

Wondr Experience in Amsterdam is een interactieve pop-up experience. Een plek waar je voor eventjes weer kind bent, waar je even disconnected bent van de ellende in de wereld en een plek waar je de meest instagrammable foto’s op dit moment kan maken. Het wordt ook wel ‘een speeltuin voor volwassenen’ genoemd en dat wilde ik uiteraard zelf beleven!

Het is zo’n 1200m² groot en het bestaat uit verschillende ruimtes. Ik zal niet alle ruimtes delen, want dan haalt het toch een deel van het effect weg.

Je kan alleen kaartjes online kopen. Deze worden aan de deur niet verkocht. Wondr is voornamelijk gericht voor mensen tussen de 16 en 35 jaar oud (al houden ze zich hier niet heel strict aan want toen wij er waren, was er een gezin met twee kinderen waarvan de oudste niet ouder dan 12 was. Maar goed). De kaartjes koop je op een bepaalde tijd. Zorg er dan ook dat je er rond die tijd bent!! Er zijn kluisjes aan het begin waar je je tas kan achter laten. Er staat heel duidelijk in de regels dat het GEEN fotostudio is en er geen kleedhokjes o.i.d. aanwezig zijn. Daarom verzoeken ze je ook om alles in de kluisjes achter te laten.

Wanneer je alles in een kluisje hebt gedaan, begin je met het invoeren van je e-mailadres op een computer die zich bevindt in de ruimte van de kluisjes. In je mail krijg je vrijwel direct een QR-code die je in verschillende ruimtes kan scannen en dan wordt er een foto van je gemaakt. Dit gebeurt geheel automatisch wanneer je de QR-code hebt gescand dus zorg dat je een werkende mail app op je telefoon hebt! Zo hangen er in een aantal ruimtes een camera aan de muur of aan het plafond, waar je de leukste foto’s van kan krijgen!

Voor je écht de eerste ruimte in gaat, begint het al heel cool met een soort tunnel met allemaal verlichting. Je begint je dag zo wel echt heel tof!

Zoals ik al zei, ben ik niet van plan om alle ruimtes al te delen. Ik kies er voor om dit niet te doen, zodat niet alles een grote spoiler is! Ik wil daarom gewoon een aantal ruimtes delen. Je komt, ergens halverwege, in een jungle achtige ruimte mét een grijpmachine. Ik dacht dat het geluk eens een keer aan mijn kant stond, maar het knuffeltje besloot op de glasplaat te vallen… Daarna viel deze terug in plaats van in het bakje. Helaas pindakaas! Ook zijn er in deze ruimte een schommel, een flamingo stoel én manden met roze bananen!!

De volgende kamer die ik wilt delen, is vrijwel geheel roze. Alles is roze. De muur, de bloemen, de pooltafel. ALLES. Ik vind het nog steeds geweldig. Natuurlijk deed ik enorm mijn best om als model er bij te zitten en die échte influencer uit te hangen. Maar toen zag ik hoe dat eruit zag en begreep ik meteen waarom ik ook al weer geen influencer ben.

Eén van de ruimtes die je waarschijnlijk overal voorbij hebt ziet komen, is het zwembad met de spekjes! Uiteraard zijn dit geen echte spekjes. Dat zou niet heel fris zijn. Wat het nou precies wél is, ben ik nog niet achter. Ik denk rubber… Of iets in die richting. Echter was het absoluut geen straf om hierin te liggen. Er staan strandstoelen, een wachttoren voor de life guard én er is een glijbaan die het spekjesbad in gaat!

De volgende ruimte die ik wil delen, is zeer kleurrijk! De muren bestaan uit de kleuren van de regenboog en ieder vlak heeft zijn eigen confetti douche (okay, je moet zelf wel een beetje erbij gooien, want zoveel komt er niet uit maar het gaat om het idee!). De confetti vind je de rest van de dag in je haar en kleding terug. Ook erg leuk.

De laatste ruimte die ik ga delen, is ook een echte influencer topper; de ballenbak. Een kamer VOL met ballenbakballen gevuld. Het is FANTASTISCH. Ik wilde deze ruimte niet meer verlaten en we zijn hier dan ook het langste gebleven. Ik voelde me oprecht weer heel even kind. Van in het bad duiken, tot me er in laten vallen. Van mezelf van de rand af laten rollen, tot een klein ballenbakgevecht. Wat was dit heerlijk. En ik voelde natuurlijk weer even de influencer in me naar boven komen. Echter zijn deze foto’s best leuk! Zeker die we met de QR-code hebben gemaakt, vind ik ontzettend leuk!

Wat de rest van de ruimtes zijn, moet je toch echt zelf gaan uitzoeken. De meest geposte op instagram (inclusief op mijn privé insta @tessouwehand) heb ik nu met jullie gedeeld.

Wat ik er van vond? Ik denk dat dat inmiddels wel al duidelijk is. Ik heb een heerlijke dag gehad! Uiteindelijk zijn we dik 1,5 tot 2 uur binnen geweest. Na de laatste ruimte is er een klein cafétje waar je wat kan drinken of snacken. Ze hebben er onder anderen Freakshakes! Ik heb deze niet zelf geprobeerd, maar ze zagen er erg goed uit!

De kamers zijn stuk voor stuk uniek en heerlijk om doorheen te banjeren. Mocht je nog op zoek zijn naar iets leuks voor een nieuwe profielfoto op facebook of voor iets om te posten op instagram, dan is dit The Place To Be! Maar ook als je gewoon weer even kind wilt zijn, is dit een heerlijke plek om naar toe te gaan. Het personeel is enorm vriendelijk en ze helpen je graag.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat het te druk wordt; hier zijn namelijk de tijdscodes voor op je entreeticket. Ook zit er af en toe personeel bij de ruimtes om te voorzien dat het niet te druk wordt in deze ruimte. Het kan dus zijn dat je eventjes moet wachten, maar geloof me als ik zeg dat het het wachten meer dan waard is!

Het enige minpuntje vond ik dat er overal staat dat het voor volwassenen is en er toch aardig wat kinderen waren. Ja, ik ga even een azijnzeiker zijn. Dat kinderen hier ook heen willen, kan ik begrijpen. Maar daar zijn speciale ‘kinder’ tijden voor. Het gezin dat ik eerder benoemde, zat in de kamers telkens net voor of net achter ons. De twee meiden liepen overal dwars doorheen, pakte dingen nog net niet uit je handen en gilde een hoop. In des te meer ruimtes we kwamen, des te meer kinderen ik zag. Ik heb geen problemen met kinderen. Het verre van. Maar ik vind het behoorlijk krom dat er overal staat dat er speciale tijden zijn voor kinderen onder de 14 en ze zich dan niet aan hun eigen regels houden. Het was namelijk best druk toen wij er waren en als er dan de hele tijd een kind om je heen rent (en je er niet op rekent omdat OVERAL staat dat kinderen nu niet worden toegelaten), baal ik daar toch een beetje van. Maar goed, dat is letterlijk mijn enige minpunt.

Wondr Experience krijgt van mij 4 sterren! ⭐️⭐️⭐️⭐️

Ik heb een heerlijke tijd hier gehad en het is zeker de moeite waard om langs te gaan! Echter is het een pop-up experience en is dit nog maar open tot 18 maart 2020!

Wondr Experience Amsterdam
Adres:
Meeuwenlaan 88, Amsterdam Noord
Openingstijden: Elke dag van 11:00 uur tot 19:00 uur
Tickets: €24,50 p.p. inclusief de foto’s van de QR-code via de mail
Info: wondrexperience.com

Ben jij er al geweest of ben je van plan om er heen te gaan?

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 7

21/10/2019