Weekblog 7

Week 42 2019

Ongelofelijk af en toe hoe snel een week gaat. Toen ik jonger was, leefde ik echt voor de weekenden. En natuurlijk kijk ik nog steeds naar het weekend uit. Maar in plaats van dat de week langzaam gaat en het weekend snel, gaat nu alles snel.

Maandag begonnen we weer met een dagje oppassen om m’n twee draakjes. Lekker filmpjes kijken en een beetje chillen met dit herfstachtige weer. ’s Middags wat contact gehad met Lisa, m’n beste vriendinnetje nog van de middelbare school. Na een lang gesprek heeft zij de knoop voor ons doorgehakt en… We gaan op mijn verjaardag naar Disneyland Parijs! Met mijn verjaardag naar Disney is iets wat ik al heel lang wil en ik ben ook enorm enthousiast dat het dit jaar dan eindelijk zo ver is! Uiteraard komt tegen de tijd dat het zo ver is een blog hierover online. Nog even wachten tot eind november…

Dinsdag kon ik weer vroeg uit de veren, want ik had met Ynthia afgesproken. Samen zijn wij naar Wondr Experience in Amsterdam geweest! Wondr Experience in Amsterdam is een interactieve pop-up experience, waar je even kan ontsnappen aan de realiteit, waar je weer even kind kan zijn en waar je uiteraard instagrammable foto’s kan maken. Omdat het een pop-up experience is, is het maar tot 18 maart 2020 open! In de loop van week 43 zal een blog over Wondr online komen!

Daarna zijn we nog even wat gaan lunchen bij Toast It in Amsterdam. Toast It zit dicht bij het Leidseplein en is net een kleine Amerikaanse diner. Ik ben gek op hun Milkshakes en had ook een ontzettend lekker tosti. Zeker de moeite waard om een keertje langs te gaan!

’s Middags heb ik Lisa opgepikt van school en zijn we bij mij The Masked Singer gaan kijken. Voor degene die dit programma niet kennen; bij The Masked Singer geven alle kandidaten een zangoptreden, maar de kandidaten zijn van top tot teen in kostuum. Het kan iedereen zijn. Van bekende Nederlandse sporters, tot dansers, tot presentatoren, tot zangers. Aan het einde van elke show, geeft het publiek aan wie zij het leukste vonden en hier komt een ranking uit. Degene met de minste ‘likes’ moet zijn of haar masker afzetten. Bloedfanatiek zijn we hiermee begonnen! Kijk jij het ook al? Wie denk jij dat er onder de kostuums verscholen zit?

Ook hebben we die avond sushi besteld met een voucher van thuisbezorgd! Altijd lekker!

Woensdag mocht ik weer lekker aan het werk in Leiden! Met de feestdagen die er aan komen, krijgen we af en toe nu nieuwe jurken binnen. En oh, wat kan ik daar van genieten! Ik heb een paar absolute favorieten, maar ze gaan hard! Mocht je benieuwd zijn naar ons assortiment, neem dan een kijkje op www.honneloeloe.nl!

’s Avonds was het weer tijd voor een potje trainen. Door ziekte en het concert van Little Mix heb ik een aantal weken training gemist, dus het was wel weer nodig. Gelukkig loop ik veel tijdens werk en merkte ik dat het mee viel hoe veel minder m’n conditie was. Ik heb er weer van genoten om even lekker een balletje te trappen!

Ook donderdag mocht ik weer aan de slag, dit maal in de winkel in Amsterdam. Lekker dagje gehad, ook de koopavond liep lekker. Van zo’n lange dag kan ik dan ook toch wel genieten. Het is even doorbijten, maar ook wel weer lekker. Vrijdag hetzelfde, maar dit keer weer in Leiden en zónder koopavond. Lekker dagje, die iets langer duurde dan normaal. Maar ook dat is niet erg.

Vrijdagavond een vriendin eindelijk weer gezien en gesproken. We zijn lekker een drankje gaan doen in een van de restaurantjes bij ons op de boulevard. We kennen elkaar al van jongs af aan, zijn elkaar af en toe uit het oog verloren maar ik kan nog altijd met haar lachen en het voelt altijd vertrouwd en als van ouds.

Ik vond het ook grappig om te denken dat ik vroeger niet eens naar haar op de fiets mocht door de ‘afstand’. Nu haalde ik haar op met m’n autootje. Sommige mensen zullen altijd vertrouwd blijven voelen, denk ik.

Zaterdag ben ik met Samantha, Marleen en Alysha naar ADE; Martin Garrix geweest! Dit was de show die voor alle leeftijden toegangbaar is en ik heb met heel veel plezier om me heen kunnen kijken. Kinderen die hun grote idool voor het eerst zagen draaien. Kinderen die helemaal los gingen op de muziek en de liedjes woord voor woord konden meezingen. Ik vind het zo fantastisch dat Martin Garrix dit soort shows geeft! Ook was het heel tof dat aan het einde van deze show bekend werd gemaakt dat hij het nummer van Euro2020 gaat verzorgen! Heel tof!

Zondag mocht ik weer lekker aan de bak in Amsterdam en ben ik ’s avonds bij de familie gaan eten. Dit doen we elke zondag en ook hier kan ik enorm van genieten. Het leek vroeger zo vanzelfsprekend, maar nu ik volwassen ben (?!?!?!?!?!) zie ik pas in hoe bijzonder dit eigenlijk is. Hoe bijzonder het is om een familie te hebben, waarbij iedereen in dezelfde gemeente woont. Hoe bijzonder het is om een familie te hebben, waar je zo goed contact mee hebt. Hoe bijzonder het is om een familie te hebben, waar je zoveel van houdt. Ook wij hebben als familie tegenslagen gekend. Misschien niet zoveel als een ander, misschien meer dan een ander. Maar ik ben enorm dankbaar (met hoe fijn ik het vind) om mijn familie zo vaak te kunnen zien.

En dit was alweer mijn week?! Zoals ik al aan het begin van de blog omschreef, stond ik er deze week bij stil hoe snel de tijd gaat. Hoe dankbaar ik eigenlijk ben voor elke dag. Tuurlijk, niet iedere dag is mijn favoriet. Ik heb ook niet elke ochtend zin om m’n bed uit te gaan. Ook niet voor werk, terwijl ik het enorm naar m’n zin heb. Niet iedere dag kan je leuke dingen doen. Sommige dingen moeten nou eenmaal gedaan worden. Maar deze week stond ik er eigenlijk voor het eerst in jaren bij stil hoe bijzonder het leven is. En, zoals Marco Borsato zingt in zijn liedje Rood; ‘’Pluk de dag, want het kan zo ineens de laatste zijn’’.

Carpe Diem.

Liefs Tessa.

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

HappyHappyJoyJoy

16/10/2019