Een Disney Halloween

Halloween; een feest dat in de laatste jaren meer naar Nederland is overgekomen. Naast de begeerde Fright Nights in Walibi Holland, komen tegenwoordig zelfs in het Christelijke dorpje waar ik woon, kinderen verkleed aan de deur voor snoepjes. Sommige mensen kiezen er voor om naar de Amsterdam Dungeon te gaan, anderen kiezen voor een ‘Escape Room’. En ik? Ik kies voor een avondje op de bank met een wijntje en Halloween films (niet te verwarren met horror films). Al hoewel… Dit jaar moet ik gewoon werken en het is koopavond, dus van een wijntje en een film zal het wel niet komen… Ach goed, verder met de blog:

Nu zijn er een hoop mensen die deze films misschien ‘kinderachtig’ vinden, maar dat kan me niets schelen. Dit zijn een aantal films, die ik zelf als jong meisje al keek, maar waar ik nog steeds van kan genieten. Horror is niks voor mij, maar een beetje Hocus Pocus heeft nog nooit iemand kwaad gedaan. Ik heb films gekozen die te zien zijn via Disney+, wat vooralsnog tot 12 november 2019 gratis te downloaden is!

Descendants (2,3)

Descendants gaat over de kinderen van de helden en slechterikken uit de sprookjes waar wij allemaal mee zijn opgegroeid. Zo volg je de dochter van Maleficent uit Doornroosje, de dochter van de Evil Queen uit Sneeuwwitje, de zoon van Jafar uit Aladdin en de zoon van Cruella De Vil uit 101 Dalmatiërs. De 4 tieners krijgen door prins Ben (de zoon van Belle en het beest) een tweede kans. Zij worden namelijk uitgenodigd om The Isle Of The Lost, waar alle slechterikken en hun kinderen naartoe zijn verbannen, te verlaten en naar school te gaan in Auradon, waar alle helden wonen. Met natuurlijk een slecht plan in gedachte, gaan de vier tieners naar Auradon. Hoe dit afloopt, moet je zelf bekijken!

Photo: Disney

Descendants is op dit moment mijn favoriete Disney Channel Original Movie. De film is uitgekomen in 2015 en heeft twee vervolg films. Descendants 2 staat net als de eerste film op Disney+. Descendants 3 is op 19 oktober 2019 voor het eerst te zien geweest op Disney Channel in Nederland. Wanneer deze op Disney+ te zien is, durf ik niet te zeggenIk denk dat dit pas het geval is, wanneer Disney+ wereldwijd uit is (12 nov.)!

Hocus Pocus

Hocus Pocus gaat over drie heksen die in 1693 in Salem veroordeeld zijn tot de dood, maar voordat het zo ver is, laat het spreukboek van de heksen een vloek los. Deze vloek laat de heksen nog één avond op aarde als een speciale kaars wordt aangestoken. Dit gebeurt na zo’n 300 jaar door Max, daardoor hij, zijn zusje en een  vriendin een doelwit worden voor de heksen. Wat de heksen verder van plan zijn, moet je zelf maar zien!

Photo: Disney

The Nightmare Before Christmas

The Nightmare Before Christmas gaat over Jack Skellington die als Pumpkin King wordt gezien in zijn stadje Halloween Town. Echter is hij verveeld geraakt na alle jaren Halloween en verlangt hij naar wat nieuws in zijn leven. Nadat hij terecht komt in Christmas Town, besluit hij dat in plaats van Halloween vanaf nu Kerst zijn feest is. De rest van de stad gaat er vrolijk in mee. Hoe dit verder afloopt, moet je voor je zelf zien!

Photo: Disney

The Haunted Mansion

The Haunted Mansion gaat over makelaar Jim (Eddy Murphy) en zijn gezin. Wanneer zijn vrouw een vreemd telefoontje krijgt met het verzoek om naar het mysterieuze Gracey Manor te komen, ziet Jim de kans om er geld uit te halen, maar zegt tegen het gezin dat het een ‘’familie-uitje’’ is. Echter lijkt Sara, Jim’s vrouw, als twee druppels water op de overleden vrouw van Master Gracey en wilt hij dat zij zijn nieuwe bruid wordt.

De film is gebasseerd op de attractie Phantom Manor in Disneyland. Ook een leuk feitje; is zitten Hidden Mickey’s in de film! Kan jij ze vinden?

Photo: Disney

Invisible Sister

Invisible Sister gaat over Cleo, die altijd in de schaduw staat van haar oudere zus Molly. Wanneer Cleo (vlak voor Halloween) thuis bezig is met een scheikunde opdracht, ontwikkelt ze per ongeluk een onzichtbaarheidsserum die per ongeluk terecht komt bij Molly! Ze komen er achter dat ze tot middernacht hebben voor Molly permanent onzichtbaar is!

Photo: Disney

Girl vs. Monster

Skylar weet niet dat haar ouders monsterjagers zijn en de monsters gevangen houden in een machine. Iedereen op de wereld heeft zijn eigen monster en die van Skylar is gevangen vlak nadat zij geboren werd. Hierdoor kent Skylar geen angst… Totdat de machine stuk gaat en alle monsters ontsnappen. Haar ouders worden ontvoert en Skylar moet met haar vrienden de monsters zien te vangen voor zij gevaar aanrichten.

Photo: Disney

Halloweentown

Halloweentown gaat over Marnie, Sophie en Dylan die erachter komen dat ze toverkrachten hebben. Uiteindelijk blijkt dat ook hun moeder en oma heksen zijn. Voor ze aan het idee kunnen wennen en weten hoe ze er mee om moeten gaan, belanden de kinderen in een gevaarlijke situatie waar hun toverkracht op de proef wordt gesteld.

Photo: Disney

Halloweentown II: Kalabar’s Revenge

2 jaar na de eerste film maakt Marnie zich gereed om te logeren bij oma, die nog in Halloweentown woont. Maar wanneer zij daar aankomt, blijkt er een vloek over Halloweentown geplaatst te zijn. Lukt het Marnie en haar oma om de stad te behoeden van de gevolgen van de vloek?

Photo: Disney

Halloweentown High

Marnie is bezig met een uitwisselingsprogramma tussen leerlingen uit Halloweentown en met leerlingen die geen toverkrachten hebben. Niet alles gaat volgens plan en dan komt er ook nog eens een kwaadaardige geest buurten bij Marnie’s familie!

Photo: Disney

Return To Halloweentown

Marnie gaat naar de universiteit voor heksen en haar broertje Dylan gaat mee. Echter is Marnie enorm teleurgesteld als er op school geen magie gebruikt mag worden. In haar nieuwe kamer verschijnt plotseling haar oma als hologram en ze vertelt dat er iets gaande is in Halloweentown, maar ze wordt onderbroken voor ze alles kan vertellen. Al snel beland Marnie in een groot avontuur waarbij ze alles uit de kast moet halen om de school te redden!

Photo: Disney

Zoals je ziet heeft Halloweentown meerdere films en ik vind ze allemaal enorm leuk! Zeker een aanrader als je een marathon wilt houden (maar ook leuk om in delen richting Halloween te kijken)!

Met deze films kom je de maand oktober zeker door! Uiteraard zijn er veel meer goede Disneyfilms voor Halloween, zoals Twitches, Spookybuddies, Mom’s got a date with a vampire, Don’t look under the bed of Maleficent. Ook is het tweede deel van Maleficent (Maleficent: Mistress Of All Evil) op dit moment te zien in de bioscoop!!

Films als ‘Snowwhite and the huntsman, Red Riding Hood, Dreamworks Spooky Stories of Ghostbusters zijn dan weer te zien op Netflix. Ook altijd erg leuk om rond deze tijd van het jaar te kijken!

Mocht je een echte diehard zijn, kan je altijd kijken of er wat spannenders voor je tussen zit. Echter zal je dat lijstje niet van mij krijgen, want ik ben een mietje.

We zijn er vroeg bij maar; Happy Halloween! 🎃

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 8

28/10/2019