Werewolfcon Brussel

In weekblog 4 vertelde ik dat ik in Brussel zat en dat ik bij Werewolfcon ben geweest. Nu zal meerendeel denken ‘’wat is nou weer een Werewolfcon?’’. In principe is dit de naam van de conventie. Comic Con ken je waarschijnlijk wel van naam, al is de kans groot dat je denkt dat we allemaal verkleed rond liepen. Dat was niet het geval, al zijn er soms wat fanatiekelingen bij. Nee, Werewolfcon is een beetje hetzelfde concept maar dan kleiner en maar van één tv-serie: Teen Wolf.

Teen Wolf gaat over de tiener Scott McCall, die wordt gebeten en hierdoor in een Werewolf verandert. Samen met zijn beste vriend Stiles Stilinski gaat hij op onderzoek uit over de Supernatural wereld en testen ze zijn nieuwe ‘’ik’’. Al gauw blijkt dat het stadje waar zij wonen, Beacon Hills, barst van de supernatural wezens.

Credit: © 2014 Jaimie Trueblood/MTV.

De serie is gebasseerd op de film Teen Wolf uit 1985 en heeft 6 seizoenen en 100 afleveringen. Seizoen 1 was vanaf 2011 te zien op Netflix en dit is ook het jaar dat ik ben begonnen met kijken.

Dit was de 5e editie van Werewolfcon en op zo’n Teen Wolf conventie komen er dus acteurs uit de serie die je kan ontmoeten. Deze editie waren de volgende acteurs er:

 • Max Carver (Aiden)
 • Charlie Carver (Ethan)
 • Ryan Kelley (Jordan Parrish)
 • Andrew Matarrazzo (Gabe)
 • Victoria Moroles (Hayden)
 • Melissa Ponzio (Melissa McCall)
Credit: © 2019 KLZ
Max Carver, Ryan Kelley, Charlie Carver, Andrew Matarrazzo, Victoria Moroles

Op de conventie kan je met de acteurs op de foto, een handtekening van ze halen en een praatje met ze maken. Ook zijn er meeting rooms die je kan kopen of winnen door middel van lootjes. In zo’n meeting room zit je met een aantal andere fans een half uur in een kamer met de acteur of actrice om gewoon gezellig even te kletsen over van alles en nog wat! Daarnaast heb je ook nog de algemene zaal; de panel room. Hier staat een groot podium waar de acteurs alleen of met andere gasten op het podium zitten om vragen te beantwoorden. Bij deze organisatie heeft iedereen die een pas heeft gekocht, toegang tot de panel room en kan je dus vragen aan de acteurs stellen. Er is ook veel interactie met de zaal!

Naast de acteurs, ontmoet je ook een heleboel andere mensen op zo’n conventie. Ik heb zelf via verschillende conventies hele leuke mensen leren kennen. Sommige spreek ik dagelijks, andere wekelijks of we zien elkaar alleen op conventies; maar het is altijd goed. Een paar van mijn liefste vriendinnen ken ik via conventies en ik zal er altijd dankbaar voor zijn.

Samen met andere fans die ik in de loop van de jaren heb leren kennen!

Tijdens het weekend op Werewolfcon zijn wij dus zaterdagochtend aangekomen in Brussel. We hebben eerst onze koffers bij Barbara en Lisa gedumpt voordat we naar de locatie gingen.

Ik ben de dag begonnen met de groepsfoto (waar Melissa Ponzio helaas niet op staat. De reden hiervoor is nog steeds wat onduidelijk). Shoutout naar Rosa die deze voor me heeft gehaald! Er was namelijk nog een last minute 50% sale in de online shop, maar er kon alleen nog met een creditcard betaald worden, die ik niet heb, maar Rosa wel. Dus dankjewel Rosa, voor het voorschieten!

Na de groepsfoto had ik een hysterische Barbara op whatsapp, omdat zij, Lisa en ik lootjes hadden gekocht voor Ynthia voor de meeting room van Andrew (snap je hem nog?). Andrew is Ynthia’s favoriet en dit was dan natuurlijk ontzettend leuk. MAAR ik had de lootjes, dus het was nog even haasten. Terwijl Ynthia in de meeting room met Andrew zat, heb ik wat bijgekletst en panels gekeken. Ynthia was nog maar net terug, toen ik met Jessie (een lieve meid die ik ken via Wolfcon, een Teen Wolf conventie die in Amsterdam plaats vond) mee mocht naar de meeting room van Victoria. Zij had met twee lootjes twee plekjes gewonnen in de meeting room en ik had met mijn 10 lootjes niks gewonnen helaas. Nogmaals bedankt Jessie! Victoria was namelijk voor mij een van de grootste redenen dat ik ook weer naar deze editie wilde van Werewolfcon. Ik kende Victoria al van Disney Channel en keek er echt naar uit om haar te ontmoeten. De meeting room maakte het nog wat leuker!

Na de meeting room van Victoria kon ik bijna meteen door naar de foto’s die ik had met Victoria (dit keer een shoutout naar Naomi, van wie ik deze heb gehad!). Weer een hele leuke ervaring maar helaas zijn beide enorm onscherp. Gewoon compleet verkeerd gefocusd. Ik heb het aangekaard, maar in plaats van dat mijn foto’s opnieuw mochten, hebben ze de foto’s bewerkt. Het is nu iets beter, maar nog steeds niet fantastisch…

Daarna hadden we een lange pauze en zijn Ynthia en ik gaan inchecken in onze hotelkamer. We hadden zelf een hoop eten meegenomen en zijn dan ook lekker gaan lunchen op de hotelkamer. Daarna zijn we de foto’s op gaan halen en nog wat bijkletsen met de leuke mensen die er ook waren. Ik had in de eerste instantie namelijk bijna geen extra’s. Zaterdag was er wel een actie om een gratis foto te winnen en… Ja hoor! In de pocket!

Zondag begon ik dus met mijn foto ophalen bij de extra’s en toen bleek dat er 50% korting was op alle extra’s, heb ik meteen 2 extra foto’s gekocht dus nu had ik foto’s met Ryan, Max en Charlie. We trapten de dag af met een panel van de Carver Twins en daarna Ryan. Vanaf dat moment werd het een chaos. Ik ging rond 10 voor half 12 in de rij staan voor m’n Max foto en ik was uiteindelijk om 13:15 aan de beurt…. Daarna kon ik door naar de volgende rij; Ryan, toen Charlie en toen door naar Andrew (een foto die ik van Renske heb gehad toen ze me een Taylor Swift single gaf. DANKJEWEL RENSKE! Daarna ging het wel wat vlotter, maar uiteindelijk zijn we rond 14:30 naar de hotelkamer gegaan om te lunchen. Tijdens de lunch een stukje voetbal gekeken en toen moesten we terug omdat Ynthia een Andrew handtekening mocht halen! Na haar handtekening hebben we voornamelijk panels gekeken (en keek ik nog even naar AZ, want één van mijn favoriete voetballers zit daar sinds dit seizoen; Dani de Wit).

Aan het einde van de conventie, waren veel fans in tranen. Dit was namelijk (voorlopig) de laatste Teen Wolf conventie die door deze organisatie gedaan werd. Ynthia en ik waren er beide wat meer nuchter onder, maar ik kan me voorstellen dat het heel diep zit voor sommige. Zo’n weekend is namelijk voor velen echt een ‘escape from reality’. In zo’n weekend komen dromen uit. En na zo’n lange periode (een deel van) de Teen Wolf cast elk jaar te ontmoeten, is het best jammer als dit ineens stopt.

Mijn eerste conventie was Wolfcon Amsterdam in 2015 en afgelopen Werewolfcon was mijn 10e Teen Wolf conventie. Een aantal van de acteurs hebben mij echt van tiener naar volwassene zien gaan en herkennen me ook nog steeds. Het eerste wat Max Carver tegen me zei bij de groepsfoto was dan ook ‘’I really like the hair, the bangs and the color suits you’’. Waarop Charlie en Ryan gelijk inhaakte, aangezien ik hun al vaker had ontmoet. Dit soort (kleine) dingen maken het afscheid zwaar, maar voor mij niet ondragelijk. The end of a decade, but the start of an age.

This isn’t goodbye. It’s a see you later.

Even een shout out naar alle lieve mensen die ik dit weekend weer gezien heb, maar ook naar de nieuwe mensen die ik ontmoet heb. Een shout out naar de acteurs en zelfs naar organisatie want ondanks dat het (weer eens) chaotisch was, heb ik een heerlijk weekend gehad.

En voor ik de blog ga eindigen, zal ik eerst een aantal tips met je delen, mocht je ook naar conventies willen:

 1. Kijk voor je een pas haalt, of je dat weekend ook daadwerkelijk kan! Het klinkt heel simpel maar wordt vaak onderschat. Je moet je een soort van ‘aanmelden’ en je pas&extra’s halen. Dit gebeurt eigenlijk altijd op de vrijdag, dus probeer dan ook al beschikbaar te zijn! Soms kan het (net als wat wij hebben gedaan) dat iemand anders je spullen op kan halen met een kopie van je id/paspoort, maar dit is niet altijd het geval. Regelmatig is er wel zaterdag registratie maar de moet je óf extra voor betalen, óf het is vaak zo vroeg dat je het alsnog niet haalt. Dus houdt hier rekening mee! Ook is een conventie weekend veel vermoeiender dan je zou denken. Dus de maandag na de conventie vrij, of laat beginnen, is wel echt een must!
 2. Check de verschillende passen en kijk wat voor jou het slimste is om te kopen. Des te duurder de pas is, des te meer extra’s er in zitten (zie; handtekeningen, foto’s en soms zelfs meeting rooms!). Ook heb je met een duurdere pas eerder toegang tot de extra’s en zit je dichter bij het podium in de panel room. Ben je van plan om veel extra’s te kopen, dan is een duurdere pas vaak tóch een goedkopere oplossing!
 3. Bij de foto’s, zijn poses toegestaan. Je kan lief, leuk, grappig en zelfs heel gek. Het ligt uiteraard geheel aan de acteur/actrice hoe ver zij willen gaan! Mocht je een pose willen doen, probeer deze van te voren uit te printen! Je kan op apps/sites als weheartit en pinterest leuke en verschillende poses vinden. Op veel conventies zijn telefoons in de photo rooms niet toegestaan en moet je dus een voorbeeld op papier hebben, mocht je een voorbeeld willen hebben!
 4. Bij de handtekeningen mag je aan de acteurs cadeautjes geven. Mocht je dit willen doen; geef dan niet iets te groots! Ze moeten het mee kunnen nemen in het vliegtuig terug naar huis en des te groter je cadeau is, des te moeilijker dit wordt. TIP: stroopwafels doen het bij buitenlandse acteurs altijd goed! Ook kruidnoten vallen in de smaak!
 5. Ga je naar een conventie in het buitenland? Zoek van te voren op waar het PRECIES is en zoek dan een hotel/hostel/appartement/airbnb in de buurt. Conventies worden regelmatig in hotels gehouden, maar dat betekent niet dat je perse in dat hotel moet verblijven (ik heb dit in Amsterdam wel ieder jaar gedaan en het is wel het handigst, maar niet altijd het goedkoopst). Je kan dit zo duur maken als je zelf wilt.
 6. Sommige conventies zijn een stukje verder dan Amsterdam of Brussel. Kijk wat het makkelijkst is voor jou qua reizen! Treintickets zijn niet altijd goedkoper dan vliegtickets! Ben je met meerdere personen met een rijbewijs? Dan kan je ook altijd met de auto en switchen met wie wanneer rijdt. Kijk dan wel even van te voren of je een parkeerplek heb bij je slaapplek/waar de conventie is!
 7. Conventie met een budget? Het eten op conventies is vaak duur en soms zelfs niet aanwezig. Wij hebben dit jaar een grote boodschappentas meegenomen met kant en klaar eten! We hebben vanaf Ynthia haar waterkoker meegenomen, theezakjes en kant en klare noodles! Je kan ook dan cup-a-soup of van die goodpasta meenemen! Scheelt veel geld!
 8. Neem een mapje mee! Hier kan je je foto’s en handtekeningen in bewaren en dan blijven ze mooi!
 9. Zorg dat je genoeg eet en drinkt!! Ook dit valt onder het ‘spreekt toch voor zich’ kopje, maar geloof me; dit gaat vaak mis! Je bent vaak zo druk en zo bezig met andere dingen, dat je het oprecht vergeet. Helemaal bij conventies in de zomer, is dit heel pittig en vallen er geregeld fans flauw. Dit willen we natuurlijk allemaal voorkomen! Drink genoeg water en denk aan je suikers! Ook deze zakken snel.
 10. Doe je pas af bij je foto’s!!!! Nu denk je misschien ‘’huh?’’ maar geloof me; dit is een must!! Je krijgt bij conventies namelijk heel vaak een keykoord met je pas eraan. Hieraan kan de organisatie zien wanneer je aan de beurt bent. Als je eenmaal in de foto ruimte bent, moet je altijd je spullen aan de kant leggen. DOE JE PAS DAN IN JE TAS!!!! Het keykoord verpest regelmatig de foto. Heb je dit idee niet, dan laat je hem lekker om. Maar de keren dat ik het vergeten ben, erger ik me aan het keykoord en vind ik mijn foto daardoor minder leuk.

Dit waren de eerste 10 tips die bij mij naar boven kwamen. Heb jij nog meer tips? Laat ze even in de reacties weten zodat we elkaar kunnen helpen!

Liefs Tessa.

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 5

07/10/2019

Weekblog 6

14/10/2019