#StayAtHomeChallange

Het is tijd voor weer een random blog! Net zoals vele andere Nederlanders(en Europeanen) zit ik voorlopig thuis… Het is voor onze gezondheid niet wijs om te gaan werken, zolang het coronavirus er is. Af en toe zit ik vol ongeloof naar het nieuws te kijken, lees ik de artikelen of hoor ik de verhalen. Het is alsof we in een sciencefiction of horrorfilm zijn beland. Alsof we in een nachtmerrie zitten waar je niet uit wakker kan worden. Voor nu ben ik nog gezond. Maar de vraag is voor hoe lang. En ik denk dat een hele hoop mensen op dit moment zo denken. Of ik bang ben? Nee, niet voor mezelf. Ik ben de afgelopen jaren meerdere keren gescreend en ik weet dat ik gezond ben. Maar voor een aantal mensen om me heen ben ik wel bang. Ik ben vooral bang dat wanneer ik het heb, ik het overdraag op een persoon die niet net als ik gezond is en de gevolgen groter zijn…

En omdat dat voor meer mensen geldt, is de #StayAtHomeChallange in het leven geroepen. Blijf thuis. Probeer zo min mogelijk met andere mensen in contact te komen. Houdt afstand van elkaar. Ja… En dan? Want een dag binnen zitten gaat prima. Maar veel mensen worden na 2/3 dagen helemaal gek of weten niet meer wat ze kunnen doen. En vandaar deze blog!

Voorbeeld: Mocht je (heel) goed zijn in bijv. tekenen, een muziekinstrument bespelen, o.i.d., dan is dit uiteraard ook het juiste moment om daar mee verder te gaan en jezelf nòg beter te maken!

Echt een tip is dit natuurlijk niet, maar ik wilde dit toch even delen. Hoe logisch het ook klinkt, niet iedereen denkt aan dit soort dingen! Ook daarom heb ik via social media wat oproepjes gedaan voor ideeën en kon gelukkig zelf ook wel wat bedenken; dus laten we beginnen!

Photo: Screenshot from App on mobilephone
 • Ga verder met je series, begin een nieuwe serie of kijk een serie opnieuw
  Ik kan sommige series wel 100 keer kijken en er zijn genoeg series op Netflix, Videoland en Disney+. Heb je geen van deze? Je kan altijd een proefpakket aanvragen en stopzetten voor je moet betalen!
 • Op dit moment zijn de Film1 zenders gratis!
  Deze zijn zowel bij Ziggo als bij KPN te vinden! (Ziggo: 101,102,103,104 / KPN: 245,246,247,248) Vooralsnog zouden deze tot ongeveer 4 april gratis moeten zijn!
 • Neem wanneer je boodschappen gaat doen wat extra’s mee
  Nee, hierbij doel ik niet op extra eten! Neem een pak gekleurd papier mee om te knutselen, pak een kleurboek (voor volwassenen of gewoon voor kinderen). OF neem een pak mee om cake/brownies/taart o.i.d. te maken en ga op speurtocht door de winkel voor de benodigdheden!
 • Pak de puzzels maar weer uit de kast en ga puzzelen!
  Bezorgers rijden ook nog dus mocht je deze niet hebben, zou je kunnen kijken of je nog een (grote) puzzel kan bestellen! Natuurlijk kan je ook, wanneer je in de supermarkt bent, even kijken voor een puzzelboekje!
 • Pak de bord- of kaartspellen maar weer uit de kast!
  Tijd voor een potje Monopoly, ganzenbord, 30 seconds of jokeren! Deze zou je natuurlijk ook zelf in elkaar kunnen knutselen en daarna spelen. Zo ben je een dagje wel zoet!
 • Zoek je oude Wii, X-Box of Playstation uit de kast
  Zo hadden wij een tijdje geleden onze oude Nintendo 64 gevonden. Daar kan je nu weer uren plezier van hebben! Zoek de spelcomputer, zoek de spelletjes en maak er het beste van!
 • Ga lezen of zelf een verhaal schrijven
  Je hebt vast nog wel ergens boeken liggen, toch? Een boek dat je ooit hebt gekregen voor Sinterklaas/kerst of een boek die je ooit hebt gekocht maar nog geen tijd voor had gevonden om te lezen? Nu heb je die tijd wel! Mocht je echt niks hebben, vraag dan in je omgeving of iemand nog leuke boeken weet een leen die of bestel ze via internet. Ben je echt niet van de boeken? Neem dan wat tijdschriften mee als je boodschappen gaat doen! // Ben je creatief met woorden? Of heb je net als ik een levendige fantasie? Zet het op papier! Wie weet komt er een tof verhaal uit!
 • Grote voorjaarsschoonmaak
  Ja, hier moet ik ook echt aan gaan beginnen… Het voorjaar is er al, het is bijna lente en dat betekent voor veel mensen dat de grote voorjaarsschoonmaak binnenkort toch wel plaats moet gaan vinden. Wanneer je dagen thuis zit, is dit toch wel al het moment. Schuif alles aan de kant om te stofzuigen en dweilen, pak de vuilniszakken uit de kast en gooi die troep die je 3 jaar geleden voor je verjaardag hebt gehad weg. Hey ho, let’s go!
 • Zoek je kledingkast uit
  Dit is ook het juiste moment om even je kledingkast te openen en uit te zoeken. Wat draag je nog? Wat houd je al jaren in je kast, maar trek je nooit aan? Past die broek nog? Hoe zit die trui? Je hebt nu de tijd om te kijken of je alles in je kast nog wilt behouden. PLUS, je kan natuurlijk ook kijken voor nieuwe combinaties die je met je kleding kan maken. Een oude trui met die nieuwe broek, kan bijvoorbeeld nèt het verschil maken
 • Pas je slaapkamer aan
  Dit is het ideale moment om je slaapkamer aan te passen. Dit is vooral denk ik wat voor jongeren, maar ik ken ook zat volwassenen die hier soms over klagen. Nu is het moment om te gaan schuiven met je meubels! Mocht je heel creatief zijn, dan kan je ook je muren aanpakken.
 • Spelletjes downloaden op je telefoon
  Gooi die apps eraf die je nooit gebruikt voor ruimte en gaan met die banaan! Download weer wordfeud, draw something of mario kart om met je vrienden/familie te kunnen spelen! Uiteraard kan je ook gewoon spelletjes downloaden om zelf te spelen, bijv. disney magic kingdoms, farm heroes saga, of (net als ik) let me out!
 • Skype/Facetime met je vrienden
  Doe samen een bakkie via Skype of Facetime. Praat bij, zonder het huis te hoeven te verlaten. Ja, minder leuk maar het is zo leuk als dat je het zelf maakt!

De volgende tips zijn meer voor de lezers met (oppas)kinderen, maar mocht je volwassen zijn en dit ook willen doen; dan houd ik je zeker niet tegen!

 • Stoepkrijt competitie
  De meeste supermarkten verkopen nog wel stoepkrijt en een competitie is altijd leuk. Mocht je tegels in de (voor)tuin hebben, probeer het dan zoveel mogelijk daar te doen! Voor de wat oudere kids kan je er een soort van Pictionary van maken door dingen te verzinnen, op te schrijven, ze om de beurt een blaadje te laten pakken en dat te laten tekenen. Degene die de meeste heeft geraden en dus de blaadjes heeft aan het einde, wint!
 • Pak de verkleedkleding uit de kast, de oude kleding van papa, mama, opa of oma en houdt een fotoshoot of modeshow!
  Je kan hier bijvoorbeeld ook zelf dingen bij maken door bijv. crepepapier, sieraden of hoeden! Ook zou je dit kunnen doen met vuilniszakken en ze geheel hun eigen outfit laten creëren.
 • Parcours door het huis en door de tuin
  Maak een hindernisbaan met huis-, tuin-, en keukenspullen! Stoelen waar ze omheen moeten zigzaggen, een lage tafel waar ze onderdoor moeten kruipen, hinkelen, rollen door het gras; verzin het maar!
 • Maak een speurtocht door het huis en door de tuin
  Maak kaartjes met daarop tekst, of desnoods een afbeelding van de volgende plek waar ze een aanwijzing kunnen vinden. Eindig met een soort schat met bijv. wat lekkers!

En we gaan weer door met de overige tips! Zolang Nederland nog niet compleet in lockdown is, kan je natuurlijk ook nog gewoon naar buiten!

 • TikTok
  Ja, ik ga hem toch toevoegen: De app TikTok! TikTok is een social media app waarmee korte muziekvideo’s gemaakt en gedeeld kunnen worden. De video’s duren altijd maar een paar seconden. Er worden dansjes gepost die je na kan doen, je kan video’s plaatsen van een leuke dag die je hebt gehad, van concerten, video’s van je huisdier, van je kind… Het is leuker dan ik in de eerste instantie dacht. Ik snap nog lang niet alles, maar ik vind het wel echt leuk! TikTok kan zowel binnen als buiten!
 • Een stukje wandelen
  Maak er gebruik van zolang het nog kan! Ga lekker een blokje om! Vraag desnoods of iemand uit je naaste omgeving mee wilt… Houdt wel voldoende afstand van elkaar(Natuurlijk blijft Nederland wisselvallig en kan het ineens gaan regenen, maar dan moet je buienradar of zo maar in de gaten houden!)
 • Ga een GROOT stuk wandelen met je (of iemands anders) hond
  Je bent zelf lekker buiten en maakt er een beestje heel blij mee! Heb je zelf geen hond? Misschien kan je die van de buren uitlaten? Of van die oudere dame/man op de hoek? Ik denk dat je heel wat mensen kunt ontlasten door het aan te bieden!
 • Ga lekker een stuk fietsen
  Dit kan ook heerlijk zijn! Pak de fiets, doe desnoods oortjes in voor muziek (maar zorg altijd dat je het verkeer nog hoort!!) en gebruik de app PhoNo. De PhoNo app is er om mobielvrij te fietsen. Iedere rit die je fietst terwijl PhoNo aanstaat, krijg je punten. Voor elk punt dat jij in de PhoNo app behaalt, maakt Interpolis €,0,01 over naar Stichting De Noordzee. Dus des te langer jij fietst, des te meer wordt overgemaakt! Stichting De Noordzee haalt met de opbrengst plastic uit de zee! Dus terwijl jij lekker in de frisse lentelucht aan het fietsen bent, haal je tegelijkertijd geld op om de Noordzee plasticvrij te maken! Win-win situatie toch?!

Okay, niet helemaal #StayAtHome maar wel grotendeels. En ik denk ook dat zolang we nog ons huis uit mogen, we er zeker gebruik van moeten maken. Zolang we maar afstand van elkaar houden en rekening met elkaar houden.

Uiteraard kan je ook om tóch het huis nog even uit te gaan, aanbieden om boodschappen te doen voor ouderen. Voor je opa en/of oma, die oudere meneer/dame van een paar huizen verder op, of misschien wel uit je/een flat bij jou in de buurt! Denk aan elkaar. Help elkaar! We moeten dit samen doen!!!

Mocht je nog op school zitten; denk aan je schoolwerk!!! Doe steeds een beetje, mail/app je docenten of mail/app je klasgenoten als je niet begrijpt. LAAT HET WERK ZEKER NIET LIGGEN WANT JE MOET ALLES INHALEN EN JE KAN BETER NU GEWOON DOORGAAN WANT NU KEN JE DE STOF NOG EN DAN LOOP JE NIET ACHTER DE FEITEN AAN!!! Kom op! Je kan het! Heel veel succes!!!

Heb jij nog een leuk idee om de komende dagen/weken door te komen? Deel het dan in een reactie of in ieder geval met de mensen om je heen! Sharing is caring! Stay safe!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 28

16/03/2020

Weekblog 29

23/03/2020