Weekblog 28

Week 11 2020

Ik zal er niet omheen draaien; het voelt heel raar om in deze periode een weekblog te posten. En met ‘deze periode’ duid ik uiteraard op het corona virus. Steeds meer Nederlanders raken besmet, steeds meer doden… En voor sommige mensen steeds meer paniek. Ik heb er zelf niet zo’n last van, maar dat ben ik… De beelden van de lege schappen, de (horror)verhalen van oud-collega’s bij de Albert Heijn, de paniek bij sommige mensen… Dat vind ik vooral pittig.

Is dit wel de tijd om mijn weekblog te schrijven? Is dit wel de tijd om mijn weekblog te posten? In mijn opinie: ja. JUIST nu. Misschien is dit juist het goede moment om maar dom te praten over hoe mijn week was en over wat ik heb gedaan. Even wat anders om te lezen. En misschien ben je het wel helemaal niet met me eens. Dan klik je het weer weg.

Ik trap hem maar gewoon weer af met de maandag! Het was weer tijd voor een dagje oppassen op m’n draakies. ’s Avonds het tweede deel van Percy Jackson gekeken op tv en daarna lekker naar bed.

Dinsdag stond ik namelijk weer vroeg op; dit keer om naar de kapper te gaan. En ja… Ik kan wel zeggen dat ik een nieuw uiterlijk heb. Voor het eerst sinds 2012 is de schaar er echt goed in gegaan en is het behoorlijk kort. Het is even wennen, maar ik vind het wel erg leuk! Meteen door naar m’n zus om het natuurlijk even te showen en het is goedgekeurd!

’s Middags ben ik op locatiebezoek geweest voor mijn verjaardags/afscheidsfeestje dat in juni plaats moet gaan vinden (als dit allemaal nog doorgaat). En eigenlijk meteen beide akkoord gegaan! Locatie bevalt enorm! Nu hopen dat alles door kan en mag gaan.

Daarna ook maar weer door naar de voetbal, want ik had een wedstrijd! Op dinsdagavond nog wel. Ondanks de enorme rukwinden, hebben we echt een goede pot gespeeld. Twee kleine fouten in de verdediging werden ons fataal en daardoor met 2-0 verloren. Zonde. Maar geen man over boord. Zeker niet nu de voetbal weken niet door gaat en dit seizoen toch zo goed als verloren is.

Woensdag, donderdag en vrijdag gewoon weer aan de slag. Vooralsnog niet heel veel last van corona, grotendeels omdat er denk ik ook nog geen echte maatregelen waren getroffen. Fijne werkdagen gehad!

Vrijdagavond werd ik opgehaald door een van mijn vriendinnen en zijn we vertrokken naar Biddinghuizen, waar we met de meiden een huisje hadden op een Landal park! Het park was ontzettend mooi en het huisje was top! Toen we aankwamen hebben we met de meiden nog wat bijgekletst en spelletjes als 30 Seconds en Ligretto gespeeld.

Zaterdag begonnen we de dag al vroeg, wat niet helemaal gepland was maar iedereen was al wakker. Dus ach. Daarna vertrokken we naar Almere voor een dagje shoppen. Het was in het begin heel rustig, maar werd al gauw toch wel heel druk in de stad. We hebben ’s avonds gegeten bij Festijn Culinair, wat prima te doen was! Vriendelijk personeel en het eten was over het algemeen erg lekker! Daarna snel terug naar het huisje voor de finale van Wie Is De Mol?! Na alles voor mezelf op een rijtje gezet te hebben, heb ik een bijzondere keuze gemaakt in de app. Alles wat ik had opgeschreven de afgelopen weken, duidde op Rob of Nathan. En ondanks dat mijn gevoel zei dat het Rob was, ben ik toch all-in gegaan op Nathan. Waarom? Geen idee. Ik denk vooral omdat ik heel graag wilde dat hij de mol was. Niks ten na dele van Rob. Want mijn twijfel was er nog steeds, dat zal ik niet ontkennen. Maar ik zou liegen als ik nou zeggen dat ik niet dacht dat het Rob was. Ach goed, ik maak er nu een heel vaag en onsamenhangend verhaal van. Het maakt ook niet uit. Wat wel uitmaakt, is dat er dit jaar NOG een seizoen van WIDM komt!!!! Na de zomer!!!! Iets waar ik nú al naar uit kijk!

Het toen nog lege restaurant. Er mochten letterlijk maar 100 mensen binnen en er werd ons gevraagd om ruimte te maken voor de volgende gasten. Heel bizar allemaal!

Na de finale, net als vrijdagavond lekker spelletjes gespeeld met een drankje erbij en daarna lekker naar bed!

Zondag hebben we over het algemeen niet heel veel gedaan. Ja… Spelletjes. De andere meiden hebben gebruik gemaakt van de sauna en de zonnebank die in het huisje zaten, maar ik ben daar totaal niet van dus dat was niet voor mij weggelegd.

Nieuwe kleding matchen met nieuwe look was nog een hele uitdaging…

Tot slot besloten om toch zondag al terug te gaan in plaats van maandag en dat was maar goed ook, met de nieuwe maatregelen. We waren rond 17:15u gaan rijden vanaf het park en wilde nog met z’n allen ergens gaan eten. Echter werd rond 17:40 bekend gemaakt dat alle restaurants om 18:00u hun deuren moesten sluiten. Met gierende banden zijn we naar de dichtsbijzijnde McDonalds gereden, waar dik 20 (en waarschijnlijk zelfs meer) auto’s in de rij stonden voor de McDrive, dus we zijn snel naar binnen gegaan. En we waren zo ongeveer de laatste mensen die naar binnen mòchten. De deuren mochten niet meer open voor andere mensen. Hoeveel auto’s er nog aan kwamen rijden, was bizar.

Toen was het weekend voorbij. Met nieuwe maatregelen rondom een virus waar we nog te weinig over weten en een nieuwe week voor de boeg. We gaan zien hoe dit alles gaat lopen. Vakanties zullen gecanceld moeten worden, zo ook mijn trip naar Disneyland begin april… Of mijn reis naar Amerika door zal gaan, is nog maar de vraag. Een donkere wolk hangt boven iedereens plannen. Laten we hopen dat het hard genoeg gaat waaien en dat deze wolken snel verdreven worden.

Luister naar wat er gevraagd wordt. Ga de deur niet uit als het niet nodig is. Let op en denk aan elkaar. Help elkaar. We moeten dit met z’n allen doen.

Stay safe.

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 27

09/03/2020