Weekblog 27

Week 10 2020

Deze week wél een blog op maandagavond? JA! Wiehoe, het lukt dit keer wel en dat maakt me blij! Week nummer 10 van het jaar 2020 alweer en dat betekent weekblog nummer 27 (!!). Ongelofelijk dat ik het al zo lang volhoud, he? Ik laat mezelf af en toe ook versteld staan.

Iedere keer hoop ik jullie versteld te kunnen doen staan met wat ik die week heb gedaan. Ik probeer aan leuke, toffe dingen te denken om te gaan doen. Maar ik krijg zo weinig energie van dit weer. Bah! Toch ga ik weer mijn week met jullie delen. Te beginnen met dat ik de nodige papieren heb binnen gekregen om mijn visum aan te vragen! Wat de precieze dag hiervan was, weet ik niet omdat het schijnbaar al even klaar lag. Maar goed; het is binnen en we zijn er dus mee bezig! Binnenkort meer in een Tessa Goes USA blog!

En dus gaan we gewoon lekker naar de maandag; een sombere dag als je naar buiten keek. Het regende veel en was over het algemeen gewoon goed grijs en grauw. Deze week mocht ik wel weer gezellig oppassen op m’n lieve vriendjes Noah en Luca en was het dus dingen verzinnen om binnen te doen. Samen met Noah heb ik toen naar ‘Kabouter Plop en de Kabouterschat’ gekeken. Een film die ik in mijn jeugd al fantastisch vond en ik zal niet ontkennen dat ik het ook dit keer weer heerlijk vond om naar te kijken! Daarna hebben we nog een stukje van ‘SharkTale’ gekeken, maar Noah’s concentratie was aardig op, dus halverwege kon deze uitgezet worden. Helaas pindakaas, want ook hier kon ik weer van genieten. Maar goed; kids verder vermaakt met spelletjes en puzzels.

Die avond het eerste deel van de Percy Jackson films op tv gekeken. Ik heb de eerste 3 boeken in mijn jeugd (lol) gelezen en ik was een groot fan van. In tegenstelling tot de meeste boekenfans, vind ik de films over het algemeen wél leuk. Misschien komt dit ook omdat ik een boek en film aardig kan scheiden in mijn hoofd en veel mensen hier meer moeite mee hebben. Maar goed; ik vond het dus leuk om de film weer te zien en kijk uit naar deel twee die volgende week (aka de maandag dat de blog wordt gepost) op tv komt!

Dinsdagochtend ging mijn wekker ook weer op tijd, want ik ging nog een ochtendje op mijn grote kleine vrienden passen. Luca was erg moe dus ging al snel weer lekker naar bed en met Noah heb ik lekker gepuzzeld, Bumba memory gedaan en een of ander Nijntje spel. Daarna nog lekker met de mannen boodschappen gedaan. Toen kwam zuslief alweer thuis en heb ik daar nog even gezellig gelunchd. ’s Middags weer naar huis om wat te wassen en wat dingetjes te fixen. Verder was de dinsdag lekker rustig.

Woensdag en donderdag mocht ik uiteraard weer aan de slag op werk. Ook al is de vakantie voorbij, het is te merken dat het bruiloftenseizoen weer is begonnen! Ik vind het heerlijk om met zoveel mensen mee te kunnen denken voor iets passends!

En natuurlijk was dit ook voor de vrijdag het verhaal. Een van de drukkere dagen deze week, maar wel lekker gewerkt weer. ’s Avonds was ik echt te moe om nog de deur uit te gaan. Het stond in de eerste instantie wel op de planning, maar ik kon m’n ogen amper open houden. Dit had te maken met dat ik de afgelopen week wat moeite had met in slaap vallen… En daarnaast word ik meerdere keren op een nacht wakker, dus dat hakt er ook lekker in.

Zaterdag stond een wedstrijd op het programma en het moment dat ik het terrein van de club op kwam lopen, kreeg ik al te horen dat er geen scheidsrechter was. Omdat ik nog steeds met mijn enkel aan het tobben ben en niet voor 100% durfde te zeggen dat het zou gaan, had ik mezelf op reserve gezet. En door die zet, kwam de volgende vraag; ‘wil je de wedstrijd fluiten’? Omdat ik wist dat de nood echt hoog was, heb ik ja gezegd. Ik heb nog nooit eerder gefloten en ik vond het doodeng. Of ik het uiteindelijk wel leuk vond? Nee. Vreselijk. Ik hoop dat ik het nooit meer hoef te doen. Vlaggen vind ik helemaal prima, maar wat vind ik fluiten verschrikkelijk. De wedstrijd ging verloren, want de tegenstander was gewoon een goede ploeg.

Daarna speelde onze vrouwen 4, die bij ons in de poule zit, ook een wedstrijd. Aangezien zij niet al te veel spelers hadden, had ik aangeboden om in ieder geval op de bank te zitten. Ik heb in totaal zo’n 40 minuten (van de 90) gespeeld, maar het ging prima met m’n enkel.

Daarna nog een derde helft uiteraard en het was ontzettend gezellig! Daarna naar huis gegaan, waar ik Wie Is De Mol heb gekeken. Ben ik hieruit wijzer geworden? Nee. Dat niet. Maar de volgende zaterdag is de ontknoping en ik ben héél benieuwd. Daarna zo goed als in slaap gevallen, waardoor ik de zaterdag vroeg heb afgesloten.

Zondag mocht ik weer aan de slag in Amsterdam en ook dit verliep lekker. Ik had een aantal collega’s al even niet gezien, dus het was wel gezellig! Daarna door naar m’n familie om te eten en zoals altijd was ook dit enorm gezellig.

Zodra ik thuis kwam nog even samenvattingen van het voetbalweekend gekeken en een nieuwe aflevering van Hawaii five-o. Toen was het weer tijd voor m’n bed en dus ook om deze week af te sluiten.

Zondag was het ook International Woman’s Day. Een dag die door veel mensen niet heel serieus wordt genomen, maar het is een dag die ìk persoonlijk heel belangrijk vind. Om alle punten op te moeten noemen wáárom ik het belangrijk vind, zou dit een hele lange blog maken; dus dat ga ik niet doen. Er zijn nog altijd te veel vrouwen op deze wereld die niet kunnen of mogen zijn wie ze echt zijn. We hebben de afgelopen jaren al enorme stappen kunnen zetten; Denk aan keuze vrijheid of überhaupt ons kiesrecht. Maar we zijn er nog lang niet, maar we zijn onderweg! Samen staan we sterk!

Voor volgende week staat er al wat meer op het programma, dus ik hoop dat ik dan weer wat meer zou kunnen plaatsen! Ik ben hard aan het werk aan nieuwe concepten voor blogs en voor mijn reis naar Amerika. Ik hoop hier snel wat nieuws over te kunnen posten.

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 26

03/03/2020

Weekblog 28

16/03/2020