Kerst door je beeldscherm in 2019 (XL)

Het is zo ver! Kerst 2019! Feestdagen waar veel mensen vrijwel het hele jaar naar uit kunnen kijken. De tijd van samen zijn, voor sommige cadeautjes en voor veel mensen met elkaar dineren. De gourmetstellen komen weer tevoorschijn en over zijn lichtjes en kerstbomen.

Eén van mijn favoriete dingen rondom de feestdagen zijn, zoals de titel waarschijnlijk al onthuld, de kerstfilms! De meeste zijn enorm voorspelbaar, maar ik blijf er van genieten. En mocht jij dit nou ook hebben, dan heb ik hier een aantal filmtips voor deze tijd van het jaar!

Om het lekker breed te houden, heb ik verschillende opties voor je! Van Netflix, tot Disney+, tot de bioscoop en tot op je tv! Dus bereid je voor op een LANGE blogpost! *Het is geen ranking van de beste 10. Dit zijn over het algemeen favorieten van me en de volgorde waarop ze genoemd zijn is willekeurig.*

Netflix

We trappen af met Netflix, een app die de meeste mensen toch wel hebben op hun tablet, telefoon, laptop of zelfs smart tv! Mocht dit niet het geval zijn; je kan Netflix een maand gratis proberen. Je moet wel alvast al je gegevens invullen voor de maand daarna, maar als je een melding in je telefoon (of gewoon in je agenda) zet wanneer je het stop moet zetten, heb je een maand gratis Netflix!

 • The Christmas Chronicals

De film gaat over een broer en zus die beide moeite hebben met het overlijden van hun vader. Wanneer hun moeder een extra shift moet werken op kerstavond, ontdekken de twee kinderen de kerstman in hun huiskamer en daarna op hun dak. Nadat zij perongeluk de slee weten te crashen, moeten ze de nacht doorhalen om kerst te redden.

Photo Credits: Netflix
 • Elf

Buddy is grootgebracht op de Noordpool bij de elven, maar Buddy is een mens en torent daarom hoog uit boven de andere elven. Op een dag vindt zijn pleegvader het tijd dat hij de waarheid te horen krijgt en met deze informatie vertrekt Buddy naar New York om zijn echte vader te zoeken en in de tussentijd wat kerstvreugde te verspreiden. Hi-la-risch!

Photo credits: New Line Distribution
 • A Christmas Prince

Een heerlijk zoetsappige liefdesfilm voor de feestdagen: Journaliste Amber wordt naar het kleine landje Aldovia gestuurd om een interview te regelen met de prins, die binnenkort gekroond zal worden tot koning. Door een misverstand denken ze dat zij de nieuwe Amerikaanse lerares van de prinses (als in het zusje van de prins) is en Amber gaat hierin mee. Ze wordt steeds closer met de prinses en daardoor ook met de prins. Maar kan ze deze leugen voor altijd vast houden? Of komen ze er achter dat ze niet is wie zij denken dat zij is?

Photo Credits: Netflix

Wat er verder gaat gebeuren, kan je denk ik wel raden maar ik zal het niet verklappen. Echter moet ik er wél bij zeggen, dat deze film inmiddels ook een deel 2 en deel 3 heeft. En daarmee verklap ik eigenlijk ook al het einde van de eerste film, maar deze had je waarschijnlijk toch al geraden. A Christmas Prince: The Royal Wedding en A Christmas Prince: The Royal Baby zijn ook beide te zien op Netflix en zo kan je een heerlijke marathon houden!

 • Christmas Inheritance

Voodat Ellen het bedrijf van haar vader mag overnemen, heeft hij een laatste opdracht voor haar; ze moet naar zijn geboortestad Snow Falls om een speciale kaart te bezorgen aan zijn voormalig partner. Wanneer een heftige sneeuwstorm het stadje treft (ironisch met die naam, vind je niet?), moet Ellen gaan werken om haar verblijf te kunnen blijven betalen. Ze begint langzaam verliefd te worden op het dorpje en ontdekt de ware betekenis achter kerst. En ja, uiteraard hangt er ook liefde in de lucht voor een persoon.

Photo Credits: Netflix
 • The Holiday Calender

Tijd voor een beetje magie rondom de kerst; fotograve Abby is niet al te gelukkig met haar huidige baan en is eigenlijk toe aan iets anders, maar ze weet niet zo goed wat. Ze ontvangt een Advent Kalender van haar opa, welke zichzelf opent en Abby ontdenkt dat de kalender magie bevat. Met ieder item dat uit het hokje komt, gebeurt die dag iets. Hierdoor ontmoet ze Ty, die haar mee uitvraagt. Maar is hij degene die haar op haar juiste weg gaat leiden?

Photo Credits: Netflix
 • The Knight Before Christmas

Ook weer zo’n heerlijke, slechte kerstfilm; lerares Brooke gelooft niet meer in de liefde na een pijnlijke break up en is daarom happy single. Op wonderlijke wijze belandt de Engelse ridder Sir Cole uit de middeleeuwen in Ohio in 2019, omdat hij een mysterieuze missie moet volbrengen om een echte ridder te kunnen worden. Sir Cole moet voor kerstavond uitvinden wat deze missie is en Brooke biedt hem haar hulp aan.

Photo Credits: Netflix
 • Christmas With A View

Nadat het niet is gelukt om haar eigen restaurant in Chicago van de grond te krijgen, besluit Clara om terug naar huis de gaan om restaurant manager te worden in een skiresort. Haar nieuwe baas is enorm aardig, maar heeft duidelijk geheimen. Al snel komt er een beroemde chef ook te werken in het restaurant en moet Clara keuzes gaan maken.

Photo Credits: Brain Power Studio
 • A Cinderella Story: A Christmas Wish

Ik ben enorm fan van de ‘A Cinderella Story’ films, dus deze mag uiteraard niet ontbreken! Na het overlijden van haar vader komt Kat bij haar stiefmoeder en stiefzusjes te wonen. Uiteraard behandelen ze haar vreselijk, want anders was het geen Cinderella film. Kat’s droom is om zangeres te worden, maar ze is op dit moment werkend als zingende elf in Santaland om geld te kunnen sparen. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een gala, wordt hier natuurlijk een stokje voor gestoken door haar stiefmoeder. En haar prins? Dat is de nieuwe kerstman van Santaland. Maar is hij wie hij zegt dat hij is? Ik vind deze film leuker dan ik in de eerste instantie had gedacht. Zeker een aanrader!

Photo Credits: Netflix
 • Let It Snow

Een sneeuwstorm treft vlak voor kerst een klein stadje, met de nodige gevolgen voor de vriendschappen, het liefdesleven en zelfs de toekomst van een groep vrienden. Je volgt de vrienden apart en uiteraard eindigen ze met z’n allen. Des te meer ik vertel, des te minder leuk het is om te kijken. Dus gewoon lekker kijken!

Photo Credits: Netflix
 • Love Actually

Moet ik hier echt een kleine samenvatting over geven??? Okay dan. Dit is misschien wel mijn meest favoriete kerstfilm allertijden. Je volgt verschillende mensen/verhalen, die toch allemaal verbonden zijn. Zo heb je de nieuwe premier van Engeland die verliefd wordt, een schrijver die Engeland verlaat om te schrijven en ja, ook verliefd wordt, een getrouwde zakenman die een cadeau koopt voor een ander, een koppel dat net getrouwd is en de beste vriend van de man die verliefd is op de bruid… En ja, zo kan ik nog wel even door gaan. Het is een HEERLIJKE film om te kijken rond de feestdagen!

Photo Credits: Universal Pictures

En dat waren ze voor Netflix! Er staan uiteraard nog veel meer films op Netflix die leuk zijn om te kijken rond de kerst, maar ik wilde graag deze 10 met je delen! Zit er nog niks voor je bij? Lees dan zeker verder (of type ‘christmas’ in bij de zoekoptie op Netflix)

* Een honorable Mention van Netflix: The Princess Switch. Een film zo ontzettend voorspelbaar, maar zo heerlijk! Een nuchtere banketbakster uit Chicago en een prinses merken dat ze op elkaar lijken en besluiten tijdelijk van leven te ruilen. Voorspelbaar en hilarisch, maar ook zeker zoet en lief.

Photo Credits: Netflix

Disney+

En ik ga door naar Disney+. Mocht je mijn blog al langer volgen, dan weet je dat ik stapelgek ben op Disney. En ook van Disney+ wil ik graag wat favorieten met je delen! Mocht je geen Disney+ hebben; wees niet getreurd! Ook Disney+ heeft een gratis proefperiode!

 • Noelle

Al jaren lang komt vanuit de familie Kringle een nieuwe kerstman. Wanneer de vader van Nick en Noelle sterft, is het de beurt aan Nick. Echter ligt het vak van kerstman Nick niet en wordt hij er enorm ongelukkig van. Zijn zus Noelle raadt hem aan om er even tussenuit te gaan en dat doet Nick. Maar hij komt niet meer terug… Nu is het aan Noelle om haar broer op tijd terug te brengen om kerstmis te redden!

Photo Credits: Disney
 • Home Alone

Moet deze ook echt een samenvatting?? Okay, een kleintje dan: De familie McCallister vertrekt rondom de kerst richting Parijs, maar door de drukte en zich verslapen te hebben, vergeten ze dat ze zoon Kevin met straf naar boven hebben gestuurd. Kevin wordt wakker in een huis zonder ouders en dus ook zonder regels. Wanneer hij doorheeft dat 2 inbrekers het op hun huis hebben gemund, zet hij boobytraps om het fort te verdedigen. Ook deel 2 en deel 3 (3 met andere acteurs, maar okay) staan op Disney +!

Photo credits: Disney
 • The Nutcracker And The Four Realms

De jonge Clara gaat op zoek naar een sleutel van een doos waar een kostbaar geschenk in zit. Tijdens het kerstfeest bij haar peetvader brengt een gouden draad haar naar deze sleutel, maar hierdoor belandt zij in een parallelle wereld. Hier ontmoet ze een soldaat, muizen en de regenten van drie koninkrijken. Het is nu aan Clara om het vierde koninkrijk te betreden en de tirannie van Mother Ginger moet trotseren om de vrede in de vier koninkrijken te herstellen.

Photo Credits: Disney
 • A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge begint zijn kerst zoals ieder jaar; minachtend en gierig. Maar als de geesten van Verleden Kerst, Huidige Kerst en Toekomstige Kerst hem meenemen op een reis vol met lang begraven waarheden die Scrooge liever niet onder ogen wilt komen, moet hij zijn hart leren open te stellen en de voorgaande jaren zien goed te maken; voor het te laat is.

Photo Credits: Disney
 • The Santa Clause

Wanneer op kerstavond vader Scott Calvin en zijn zoon er achter komen dat de kerstman bij hun van het dak is gevallen, besluit vader Scott om de teugels van de Arrenslee zelf in handen te nemen. Maar dit gebeurt iets te letterlijk want zodra hij deze overneemt, wordt hij de nieuwe kerstman. Nu is het aan hem om een wereld vol ongelovigen hiervan te overtuigen. Inclusief hemzelf. Ook deel 2 en 3 van deze heerlijke film staan online! Absolute aanrader voor een marathon!

Photo Credits: Disney
 • Narnia

Heeft deze ook een uitleg nodig?? Een kleintje dan maar weer? De vier kinderen Susan, Peter, Edmund en Lucy betreden door een magische kleerkast de wereld van Narnia, wanneer zij verstoppertje spelen in het landhuis van een mysterieuze professor. Ooit was er vrede in Narnia, maar nu is het door de betovering van de Witte Heks een bevroren wereld waar een eeuwige winter heerst. Met de hulp van de wijze leeuw Aslan en zijn leger gaan de kinderen de strijd aan om het land te bevrijden.

Photo Credits: Disney
 • Frozen / Olaf’s Frozen Adventure

Een uitleg voor Frozen?? Zusjes Anna en Elsa waren als kinderen heel close. Elsa heeft ijsmagie, maar kan dit niet beheersen en loopt daarom weg van het kasteel en haar zusje. Echter laat ze hiermee een strenge en eeuwige winter achter. Zusje Anna gaat achter haar aan om haar zus terug te halen in een race tegen de klok. Best een mooie samenvatting toch? Okay, Olaf’s Frozen Adventure is wat meer kerstig want dit vindt ook plaatst rondom de kerst. In Olaf’s Frozen Adventure gaat Olaf samen met Sven op zoek naar de mooiste kersttradities in het koninkrijk om zo de kerst van Anna en Elsa te redden.

 • Snowbuddies

Wanneer de buddies door een vergissing in Alaska belanden, bestaat de enige weg terug naar huis uit hun deelname aan een spannende hondensleewedstrijd door de met sneeuw bedekte wildernis. De hondjes trekken op met hun nieuwe Husky vrienden en vinden de moed om allerlei uitdagingen aan te gaan. Maar hebben de buddies het in zich om de wedstrijd te winnen en hun weg terug naar huis te vinden? PUPPIES IN DE SNEEUW?! Dit is toch geweldig?

Photo Credits: Disney
 • Mickey’s Mooiste Kerst / Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes

Dit waren favorieten van mij als kind en stiekem zijn ze dit nog steeds. In Mickey’s Mooiste Kerst gaat de kerstman samen met Mickey, Minnie en al hun vriendjes op zoek naar de ware kerstgedachte. En in Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes halen Mickey, Minnie, Goofy, Donald, Katrien en Pluto herinneringen op in drie kerstverhalen. Minnie en Mickey van het jaar waarin ze allebei het belang van de ander voorop stelend. Goofy en Max vertellen wat ze meemaakten toen de échte kerstman hen bezocht. En Kwik, Kwek en Kwak herinneren zich hun droom die compleet uit de hand liep, maar die ze de echte kerstgeest bijbracht. Uiteraard leren we wat van Mickey en zijn vriendjes en wat is het heerlijk wegkijken! Ook zeker leuk voor met de kleintjes. Maar zonder ook.

 • The Nightmare Before Christmas

Eén van mijn favoriete Disney films voor de kerst én voor Halloween. Want deze kan rondom beide gekeken worden. The Nightmare Before Christmas gaat over Jack Skellington die als Pumpkin King wordt gezien in zijn stadje Halloween Town. Echter is hij verveeld geraakt na alle jaren Halloween en verlangt hij naar wat nieuws in zijn leven. Nadat hij terecht komt in Christmas Town, besluit hij dat in plaats van Halloween vanaf nu Kerst zijn feest is. De rest van de stad gaat er vrolijk in mee. Hoe dit verder afloopt, moet je voor je zelf zien!

Photo Credits: Disney

En eigenlijk zijn we dan al rond met de 10 van Disney+, maar hier zijn nog een paar Honorable Mentions:

 • The Wonderful World of Disney: Magical Holiday Celebration
 • Decorating Disney Holiday Magic
 • Disney’s Fairy Tale Weddings: Holiday Magic

En dan bij deze heb ik nog even uitgeplozen wat voor leuke films er op tv komen deze feestdagen!

24/12/2019
NPO 3                         Pietje Bell                               09:00 uur
BBC One                     Frozen                                    16:00 uur
NET 5                         A Christmas Carol                  18:25 uur
BBC One                    Beauty & The Beast               18:50 uur
RTL 8                          The Christmas Contract        20:30 uur

25/12/2019
RTL 4                          The Christmas Cottage         07:15 uur
NPO 3                         Pietje Bell 2                            09:00 uur
NET 5                          Fred Claus                              12:10 uur
BBC One                     Vaiana                                    13:55 uur
RTL 4                          Flushed Away                        14:20 uur
Net 5                          A Christmas Carol                 14:25 uur
BBC One                     Finding Dory                         16:10 uur
Net 5                          Nanny McPhee                      16:20 uur
Net 5                          Get Santa                               18:25 uur
RTL 7                         Madagascar                            18:30 uur
Veronica                    Die Hard                                 20:30 uur
Net 5                          Love Actually                        20:30 uur
RTL 4                          Soof 2                                      20:30 uur

26/12/2019
NET 5                          Nanny McPhee                      06:55 uur
Nickelodeon               Merry Madagascar              07:00 uur
NPO 3                         Abeltje                                      09:00 uur
NET 5                          Elf                                           10:40 uur
NPO 3                         Pipi in Taka Tuka land         11:00 uur
BBC One                     The Jungle Book                    16:45 uur
RTL 7                           Madagascar 2                        18:30 uur
RTL 4                           A Dog’s Purpose                    20:30 uur
Veronica                     Die Hard 2                              20:30 uur
RTL 5                           Shrek 2                                   20:30 uur
RTL 5                           Shrek The Third                   22:25 uur

En mocht je het geluk hebben dat je vrijdag ook nog vrij hebt, bij deze een lijstje met wat er nog voor leuks op vrijdag te zien is op tv:

27/12/2019
NPO 3                         Minoes                                   09:00 uur
RTL 4                           Shark Tale                            14:15 uur
NPO 3                         Misfit                                      15:30 uur
BBC One                     Zootopia                                16:15 uur
SBS 6                           We’re The Millers                20:30 uur

Mocht dit hem ook nog niet helemaal voor je zijn, dan kan je altijd nog naar de bioscoop! Daar draaien nu best een aantal films, waaronder Frozen 2 en Last Christmas. Ook dat zou dus nog een optie voor je kunnen zijn?

Mocht jij nou nog een aanrader hebben die ik niet heb genoemd, deel deze dan even in de reacties! Zo kunnen anderen ook nog van jouw tip genieten!

Ik wil je bij deze hele fijne feestdagen wensen!

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 16

23/12/2019

Weekblog 17

30/12/2019