Tess goes USA 🇺🇸

In weekblog 2 vertelde ik al dat ik naar het hoofdkantoor van Activity International ben geweest.

Activity International bestaat uit allemaal enthousiaste wereldreizigers (sommige van nu, sommige van vroeger) en ze hebben allemaal hun eigen specialiteit. Zo heb je bij alles wat je via hun boekt een vaste coördinator als contactpersoon; met het motto ‘’Let’s Make Memories’’! In de eerste instantie is Activity International begonnen als au-pair organisatie, maar al snel zijn zij met reizen gaan uitbreiden. Naast au-pair reizen doen zij nu ook werkvakanties, vrijwilligerswerk, taalreizen, wildlife, natuurprojecten en een high school programma. Zij hebben het doel om mensen een unieke ervaring in het buitenland te kunnen bieden en willen met hun programma’s zoveel mogelijk deelnemers in contact brengen met andere culturen. De programma’s die zij bieden, bieden de deelnemer zekerheid, kwaliteit en gemak. Dit alles, terwijl er ook nog rekening gehouden wordt met flexibiliteit en de vrijheid van de reiziger.

Ik was zoekende naar een nieuwe uitdaging en kwam zo terecht bij Activity International. Ik ben bij ze langs gegaan en ik kreeg na mijn gesprek en inschrijving een groenlicht; Ik ga in 2020 voor een langere periode naar Amerika (Al denk ik dat de titel dit al heeft verraden)!

Nu denk je misschien ‘’Okay, big deal?’’. JA! Voor mij is dit écht een big deal. Mijn droom was namelijk om al na de middelbare school naar Amerika te gaan voor een High School, maar de financiën lieten dat helaas niet toe. Amerika leek altijd iets wat voor mij onbereikbaar was. Het meisje uit dat kleine dorpje in Nederland. Het meisje dat haar moeder verloor en daardoor uitzicht op een toekomst. Zo zagen anderen mij misschien niet zo zeer, maar ik zag mezelf wél zo. Al mijn dromen leken in een te vallen. Maar nu krijg ik tóch de kans om één van mijn dromen werkelijkheid te maken!

Op dit moment staat mijn vertrek gepland in mei en kom pas begin september weer terug! Ik zal meegaan als leiding op een Amerikaans zomerkamp en ik ben van plan om daarna nog wat door de States reizen. Ik kan niet in woorden omschrijven HOE ENORM TOF IK DIT VIND!!!!!!! Met 6 jaar ervaring als leiding op een Nederlands zomerkamp, kwam ik dan ook lekker binnen. Al gauw was duidelijk dat dit écht wat voor mij was/is en wordt het langzaam steeds meer officiëel…

Op dit moment ben ik nog bezig met een soort portfolio op te stellen voor de Amerikaanse organisatie. Ik zal jullie op de hoogte houden voor hoe dit verder gaat! 

Een droom die werkelijkheid wordt. Ik kan het om eerlijk te zijn nog steeds niet echt geloven… Vanaf het moment dat ik officieel geplaatst ben, komt er iedere maand een aftelblog online. Hierin zal ik langzaam mijn procedure met jullie delen tot het zo ver is.

Ik heb er ZO VEEL ZIN IN. Jammer dat het nog zo lang wachten is, maar in de tussentijd vermaak ik me nog wel in Nederland!

Hebben jullie nog tips voor me? Dingen die ik echt moet weten over Amerika? Leuke steden die ik zeker moet bezoeken (mijn planning is nog niet compleet over waar ik heen wil)? Go to restaurants? Laat ze weten in de reacties!

Liefs, Tessa

P.s. check ook mijn social media accounts of check de hashtag #TessGoesUSA. Op deze manier kan je me nog wat extra volgen!

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 3

23/09/2019

Weekblog 4

30/09/2019