Tess goes USA #5

โ€˜โ€™Ondanks het thuisblijven, is het toch tijd voor een nieuwe Amerika blog! Mijn VOG is namelijk goedgekeurd, binnen en geรผpload en ik heb zojuist alles toegevoegd en ingevuld voor mijn visum. Ja, ook de Ambassade is op dit moment gesloten, maar zodra deze weer open gaat, kan ik in ieder geval gelijk op gesprek…โ€™โ€™

Dit heb ik half maart geschreven. Ik had nog hoop. Niet veel, maar ik had nog hoop. Helaas is die hoop vandaag voor goed gevlogen: Ik blijf deze zomer in Nederland. Door Covid-19 is het niet veilig om deze zomer naar Amerika te vertrekken. De staat waar ik naar toe zou gaan, New Hampshire, is afhankelijk van de staten Massachusetts en New York, waar Covid-19 er behoorlijk hard inhakt. De VS lijken op dit moment het epicentrum van het virus te zijn en ze verwachten niet dat het veilig genoeg is voor mij om daar deze zomer naar toe te trekken.

Daarnaast is mijn heenvlucht al gecanceld en is het vrijwel onmogelijk om voor deze zomer een visum te krijgen. De eerstvolgende afspraak die bij de Ambassade gemaakt kan worden, is voor half oktober. En dat is opzich, best wel te laat.

Ik ben me er vanaf het begin van bewust geweest dat er een kans was dat het allemaal uiteindelijk  niet door zou gaan. Dit heb ik altijd in mijn achterhoofd gehouden. Dit zeg ik niet om negatief te klinken. Absoluut niet. Dit zeg ik, omdat het gewoon zo is. Ik ben in de loop der jaren gewend geraakt aan teleurstellingen. Daarom heb ik altijd, wanneer ik iets leuks plan, een deel van me dat weet dat het niet door kan gaan. Zo komt het minder hard aan.

En nu? Ja. Wat nu? Nu ga ik de zomer door werken. Geen vakantie. Geen zomerkamp. Geen Amerika.

Nu zal ik niet meteen mijn โ€˜Tess Goes USAโ€™ blogs stoppen, want ik vind ze te leuk om te schrijven. Ik ben uiteraard al weer bezig met een nieuw goal. En wie weet ga ik volgend jaar zomer nog als kampleiding mee. Wie weet wat het leven ons biedt?

Voor nu zal ik me eerst gaan focussen op een nieuw goal. Een goal waar de meeste lezers zich niet over zullen verbazen: Ik ben namelijk van plan om een trip te boeken naar Disney World Florida! En nee, niet voor dit jaar maar voor 2021. En het is ook nog even afwachten wat de nieuwe maatregelen zullen zijn en hoe het in de parken zal gaan volgend jaar. Het is allemaal nog erg onzeker natuurlijk, maar wel weer iets leuks om naar uit te kijken!

Staat dit al vast? Nee. Dat niet. Zodra dat het geval is, zal ik een nieuwe blog posten!

Ik zal niet ontkennen dat ik op dit moment behoorlijk verdrietig ben over het feit dat Amerika niet door zal gaan voor mij. Ik keek er enorm naar uit en had tot nu toch nog een klein beetje hoop. En nu is het officieel voorbij…

Ik hoop dat ik snel weer wat kan delen op mijn blog en dan het liefst met leuk nieuws….

Stay safe!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 38

26/05/2020

Weekblog 39

01/06/2020