Tess goes USA #2

Blog nummer 2 over mijn route naar Amerika! Zoals ik in de eerste blog hierover al liet weten, ging dit allemaal niet zonder slag of stoot. Het is een beetje laat, maar ik wilde dit toch nu nog delen (al zullen de meeste mensen dit toch op een ander tijdstip lezen dan dat ik het post…).

Toen de eerste blog over Amerika werd gepost, was er tegen mij verteld dat alles al naar Amerika gestuurd was voor de viewing. Of… Dat dacht ik. Dit was dus helemaal niet het geval en het was miscommunicatie. Dit leg ik zo verder uit, want eerst is de volgende informatie nodig om het gehele plaatje te snappen.  

Om mijn inschrijving te kunnen sturen naar Amerika, moet een Medical Form ingevuld worden. De vragen op dit formulier gaan zowel over mijn fysieke- als over mijn mentale gezondheid. Daarnaast moeten er een aantal testjes worden gedaan, moet ik gewogen worden en moeten mijn vaccinaties ingevuld worden. Bij de huisartsenpost werd ik van het kastje naar de muur gestuurd hiervoor.

In de eerste instantie was het verkeerde formulier naar me gestuurd en kon de dokter hier niks mee. De tweede keer, toen ik wél het goede formulier had, vertelde de assistente aan de telefoon mij dat ik het formulier kon inleveren bij de balie. Het formulier zou dan worden ingevuld en als ik dan twee dagen later terug zou komen om deze te halen, zouden de testjes gedaan kunnen worden… Dit was dus ook niet waar. Toen ik daar mijn formulier wilde inleveren, vertelde een andere assistente mij dat dit écht niet kon en dat ik hiervoor een dubbele afspraak nodig had. Bij poging drie tijdens deze afspraak werd mij verteld dat mijn huisarts dit niet in kon vullen, omdat het officiëel een keuring is en mijn huisarts dat niet doet…

Uiteindelijk ben ik bij een andere huisarts terecht gekomen die hier in Katwijk zeelieden keurt en dus mij ook kon keuren. Helaas pindakaas dat dit dan weer extra geld heeft gekost maar het is gelukt!

Nu was er dus tegen mij gezegd dat, omdat het met mijn formulier niet 1,2,3 wilde lukken, ze alvast alles naar Amerika zouden sturen en dat deze dan geüpload kon worden als ik deze had. MAAR… Dit is gezegd door iemand anders dan mijn vaste contactpersoon, want deze had een paar weken vakantie. En dit kan dus helemaal niet. Echter wist degene die dit tegen mij zei niet en had ik dus valse hoop. Dat was wel een beetje jammer, maar gelukkig heb ik de keuring overleefd, is mijn formulier ingevuld, ingescand en zijn al mijn gegevens naar Amerika vertrokken.

Om mijn plaatsingskans te vergroten, heb ik aangegeven dat ik op het kamp zelf best een cursus tot lifeguard zou willen volgen. Daarnaast heb ik aangegeven dat ik vanaf 18 mei zou willen vertrekken. De startdata is net bekend gemaakt en die staat op 15 mei. Wat dus betekent dat ik dáár wel een voordeel uitsleep! Daarnaast vragen ze of je tot minimaal 15 augustus, maar het liefste 25 augustus aanwezig kan zijn en ik heb aangegeven dat ik dat wel wil. Met mijn visum zou ik nog 4 weken tot na het kamp in de States mogen blijven, dus ik vind het geen probleem om tot wat later te blijven. Echter zou ik het wel lekker vinden om half september weer terug naar huis te kunnen gaan, maar mocht het zo uitkomen dat ze me echt nodig hebben, dan zal ik zeker tot het einde klaar staan. Ik denk dat ik daar misschien ook nog wel mijn voordeel uit kan halen.

ECHTER, keek ik net; dinsdagavond 19 november 2019 naar mijn inzending en zag ik ineens dat de status veranderd is naar ‘conditionally accepted”!!!! Het ziet er op dit moment ook allemaal heel rooskleurig uit!! Ik denk dat dit wat later vandaag pas is veranderd en dat ik in de loop van deze week meer informatie krijg vanuit Activity International!

Er valt echt een soort last van mijn schouders af! En ik weet nog niet eens 100% hoe en wat nu… Wat ik wél weet, is dat we weer een stap dichterbij zijn!!!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 11

18/11/2019

Weekblog 12

25/11/2019