Tess goes USA –> #6 Road To Honolulu

‘’Voor nu zal ik me eerst gaan focussen op een nieuw goal. Een goal waar de meeste lezers zich niet over zullen verbazen: Ik ben namelijk van plan om een trip te boeken naar Disney World Florida! En nee, niet voor dit jaar maar voor 2021. En het is ook nog even afwachten wat de nieuwe maatregelen zullen zijn en hoe het in de parken zal gaan volgend jaar. Het is allemaal nog erg onzeker natuurlijk, maar wel weer iets leuks om naar uit te kijken!‘’

Zo eindigden mijn laatste ‘Tess goes USA’ blog. Samen met mijn beste vriendin Lisa hadden we al aardig wat dingen rond om dit jaar, 2021, naar Florida te vertrekken. Maar ook nu werkt Covid niet mee. We hebben besloten dit voorlopig nog maar uit te stellen.

Nu vraag je je misschien dan toch af ‘’Waarom kom je dan nu ineens weer met een Tess Goes USA blog’’? Nou. Dat zal ik eens even vertellen. Ik ben niet het type dat snel opgeeft. Ja, mijn droom was om mee te gaan op een Amerikaans zomerkamp. Maar nu dat hem niet ging worden en ik ook tegen mezelf heb gezegd dat ik liever met kamp Leusden mee ga (huh echt? Ja echt!), was het tijd voor een nieuwe droom.

In 2018 ben ik langs gegaan bij het kantoor van Education First (EF) om voor een aantal weken/maanden Engels te gaan leren in Amerika. Dit plan kwam te vervallen doordat ik een vaste baan kreeg. Echter heeft EF nooit mijn hoofd compleet verlaten en heb ik ergens in oktober of november van 2020 opnieuw een brochure aangevraagd. Ik zat met mijn hoofd bij Miami, New York City of Vancouver. Maar mijn blik viel al gauw op een andere bestemming: Hawaii. Na een aantal gesprekken heb ik voor mezelf de knoop doorgehak: ik ga gewoon. Het plan is om september van dit jaar die kant op te vertrekken voor 4 weken.

Ik ga het gewoon doen. En ik neem jullie mee op mijn weg er naar toe en natuurlijk tijdens de reis zelf! Dus vanaf nu zal ik jullie weer up to date houden! En de naam van de blogs zal gaan veranderen in Road to Honolulu. In deze zal een klein beetje meer uitleg geven over EF, mijn gesprekken met hun en wat mijn reis nou precies inhoudt. Elke maand zal er een nieuwe update komen over mijn weg er naar toe en over de progressie.

Okay. En nu een beetje over EF. Wat is EF en wat precies de bedoeling is, zijn vragen die ik dagelijks krijg.

EF, oftewel Education First, combineert taalonderwijs met een culturele uitwisseling, academische successen en leerrijke reizen. Zo maken zij cursussen en programma’s mogelijk die dromen verwezenlijken tot/naar/in internationale mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld voor een jaar naar een high school, je kan naar een buitenlandse universiteit, een taaljaar in het buitenland of je kan net als ik een taalcursus gaan doen. Wanneer je onder de leeftijd 13-25 valt kan je zo’n cursus doen van 2-24 weken en als je boven de 25 bent kan het zelfs vanaf 1 week (1-24)! Buiten Engels, wat ik ga doen, kan je ook bijvoorbeeld Frans, Duits, Chinees, Italiaans of Japans leren! Er zijn heel veel verschillende bestemmingen! En daarnaast kan je ook online cursussen volgen!

EF zelf is in 1965 opgericht in Zweden. Inmiddels zijn er 114 landen of regio’s, verspreid tussen de Verenigde Staten, Zuid Amerika, Europa en Azië. Het hoofdkantoor is inmiddels gevestigd in Zwitserland and er zijn 612 kantoren verspreid over de hele wereld!

Zoals ik eerder in één van mijn weekblogs meldden, zal ik (als alles mee zit) in september 2021 naar Hawai’i vertrekken! Ik ga een cursus van 4 weken doen en zal 5,5e week op het eiland Ohau verblijven. Ik heb er voor gekozen om bij een gastgezin te verblijven, zodat ik de cultuur en het eiland leven ook echt mee krijg. De school van EF zit zo goed als aan Waikiki Beach en met uitzicht op de stille oceaan. Ik ga de algemene cursus volgen met 26-uur les per week. Hierdoor heb ik nog veel tijd om het eiland te ontdekken!

Op dit moment is de voorbereiding al in volle gang! Mijn vluchten zijn geboekt, ik heb EF bijna helemaal afbetaald (want daar zal ik niet omheen draaien: Het is best prijzig) en alles is aangevraagd voor mijn Visum. Ook ben ik inmiddels EF Ambassador, maar wat dit allemaal inhoud, zal ik in een volgende blog delen!

Uiteraard ben ik ook bezig met kijken wat ik leuk zou vinden om te doen, kijk ik heel veel filmpjes en lees ik veel blogs over het eiland. Mocht je in Honolulu (of op Oahu) zijn geweest en tips hebben, laat het me weten alsjeblieft!

Mocht je nou zoiets hebben van: ”Ja! Dat wil ik ook!” – Tof! Dan heb ik in ieder geval verschillende opties voor je!
Op dit moment kan je namelijk een taalreis winnen voor 2 personen via EF! Klik Hier.
Heb je interesse maar weet je niet zo goed hoe of wat? Order dan je *GRATIS* brochure via deze link.
(^^ als je via deze link besteld, help je mij aan extra ambassadeurs punten!)
Wil je een gratis brochure omdat je zeker weet dat je wilt gaan, alleen weet je nog niet waarheen? Klik dan hier. Want via deze link krijg je niet alleen je *gratis* brochure, maar krijg je ook 75euro korting op je boeking!

Zodra er meer te vertellen is, zal ik jullie op de hoogte houden via Road to Honolulu!

Hopelijk tot snel!

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 89

07/06/2021

Weekblog 90

14/06/2021