Weekblog 17

Week 52 2019

Weekblog nummer 17… De week van de kerstdagen en de laatste échte week(blog) van 2019. Ik zal liegen als ik zou zeggen dat ik niet tegen de kerstdagen op keek… Voor veel mensen is het de leukste en mooiste tijd van het jaar. Voor mij is dat jaren geleden veranderd. Ik kan nog altijd genieten van de lichtjes, de kerstmuziek en het samen zijn met vrienden en/of familie. Maar we zijn niet compleet. IK ben niet compleet. Echter ging de week heel snel en heb ik er weinig last van gehad dit jaar.

Natuurlijk begin ik weer gewoon met maandag. Het was een beetje een dubbele maandag, omdat ik zondag behoorlijk ziek was. Ik had hoop dat het een daggriepje was en voor zo ver het leek, was dat het ook. Ik voelde me maandag wel okay. Noah en Luca kwamen weer gezellig buurten. Ik kreeg van Noah twee hele mooie tekeningen; Een krokodil en een blaadje met allemaal stickers van Frozen want ‘’de prinsessen zijn voor Tessa’’.

Een goede vriendin waar ik al jaren mee op trek kwam nog even langs en daarna zijn we een hapje gaan eten bij Sunset Blvd. Op de Katwijkse boulevard. Ik was natuurlijk nog niet helemaal fit, dus ik wilde liever niet iets wat erg vettig is. Het restaurant en de kaart waren behoorlijk veranderd sinds de laatste keer dat ik er was. De kaart is echt een beetje zo’n ‘’hipster’’ kaart nu, met heel veel gezonde, vegatarische en veganistische gerechten. Met een beetje hulp van de vriendelijke bediening, ben ik gegaan voor de ‘Schrimp Tortilla’: Een mais tortilla met krokanten gamba’s, mango chutney en een avocado spread. Absoluut een aanrader als je daar gaat lunchen! Het viel ook niet zwaar op de maag, dus dat was voor mij dan weer heel fijn. Het vult wel goed!

De dinsdag begon ik met een paar uurtjes werken. Omdat wij altijd kerstavond vieren, mocht ik wat eerder weg en was even voor 16:00 uur weer thuis. Meteen een beetje opfrissen, omkleden en door naar de familie. We hebben gezellig met z’n allen gegeten en ik heb erg gelachen. Het was dubbel. Net als elk jaar. Want ondanks dat er door mijn zus twee lieve kereltjes zijn toegevoegd aan de familie, missen we ook twee mensen. We waren niet compleet. En dat zullen we ook nooit meer worden. En dat valt me eigenlijk elk jaar, net als dit jaar, als ik thuis kom toch zwaar. Maar… Ik merk wel dat ik het ieder jaar wat meer een plekje kan geven.

Woensdag, eerste kerstdag… Ik heb eigenlijk gewoon de hele dag kerstfilms gekeken en warme chocolade melk met slagroom en marshmallows gegeten…

Donderdag, tweede kerstdag kwamen mijn zus en zwager met de kids brunchen. Na het eten hebben we buiten marshmallow’s geroosterd en warme chocolademelk en glühwein gedronken. Toen zij vertrokken waren, ben ik verder gegaan met mijn eigen kerstfilm lijst.

Vanaf het moment dat ik de blogpost online heb gezet, heb ik mijn best gedaan om zoveel mogelijk van mijn eigen lijst te kijken. Ik heb er 15 af kunnen strepen. Ik weet niet of ik dat heftig vind, of dat ik er trots op ben. Het was al om al een prima kerst.

Vrijdag mocht ik gewoon weer aan het werk en had ik ’s avonds een housewarming. Het was een prima dagje.

Ook de zaterdag mocht ik weer gewoon aan het werk. Even doorknallen voor oud en nieuw! Na werk kon ik meteen door naar de verjaardag van Shannen. Inmiddels kom ik daar ook al 10 jaar over de vloer en het was ontzettend gezellig. Ik heb het alleen niet te laat gemaakt want buiten het feit dat ik zondag gewoon weer moest werken, was ik kapot.

Zondag dus ook weer op tijd op, want de laatste dag van deze week mocht ik ook weer aan het werk. Veel mensen die nog op zoek zijn naar iets voor oud en nieuw, maar ook al een aantal mensen voor feesten en gala’s verder in 2020. Na werk door naar de familie waar we met z’n allen hebben gegeten en daarna naar huis en naar bed. Het was een mooie week.

En dit was alweer de laatste échte blog van 2019. De volgende blog zal nog 2 dagen van dit jaar bevatten, maar zal pas geplaatst worden op 6 januari.

Via deze weg wil ik iedereen alvast een mooie jaarwisseling wensen. Doe voorzichtig met vuurwerk. Houd rekening met elkaar en maak er wat moois van! Tot 2020!

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 18

06/01/2020