Weekblog 5

Week 40 2019

Zoals ik weekblog 4 eindigde, moet ik met weekblog 5 beginnen; in Brussel! Dus we duiken er direct in! Maandagochtend zijn Ynthia en ik vroeg vertrokken vanuit Brussel naar Breda. De bedoeling was dat we op tijd gingen slapen, maar dit werd alsnog na 01:00 uur… Oeps? Maandagochtend ging de wekker vroeg en hadden we om 08:45 de trein, waar we om 10:40 aankwamen. We liepen door naar Ynth haar studio om mijn laatste spullen te pakken en afscheid te nemen. Ik ben direct doorgereden naar Amsterdam want ik moest om 13:00 uur beginnen in Amsterdam-zuid. Ik was kapot en er totaal niet bij met m’n hoofd, maar gelukkig is de maandag dan maar kort. Ik ben na werk nog even langs Samantha gegaan, die in Amsterdam woont, om even bij te kletsen. Al is het kort, het is altijd fijn om even met haar te kunnen zitten. Vaak als we afspreken, doen we ook niet heel veel en soms zitten we zelfs uren naast elkaar te schrijven, bloggen of lezen. Maar het is altijd okay. Eer ik thuis was heb ik gegeten, gedoucht en ben ik naar m’n bed gegaan! Ik was compleet gesloopt.

Maandag was de laatste dag van september en dat betekent internationale broers- en zussendag! Ik wil bij deze even een momentje nemen om mijn grote zus Laura op te hemelen. Lau; je bent net 26, moeder van 2 prachtige en lieve kids, je hebt een goede baan, een heerlijk huis en een lieve man. Na het overlijden van mama, werd jij mijn houvast. Je kijkt altijd met me mee, denkt met me mee en je wilt niks anders dan het beste voor me. We zijn compleet verschillend maar kunnen precies hetzelfde denken en doen. Ik ben zo gigantisch trots op je!!! Lees ook haar blog; https://lauravdelft.wordpress.com/author/lauravdelft/

Ik houd van je, Lau.

En door naar dinsdag! 1 oktober. Een nieuwe maand, nieuwe kansen, maar ook weer een stukje dichterbij het einde van een jaar. De maand van de herfst, sweater weather en halloween! Ik vind oktober altijd wel een hele fijne maand.

Afgelopen dinsdag heb ik vooral ideeën opgezocht en verwerkt voor nieuwe blog ideeën! Ik vind het heerlijk om aan mijn blog te werken en om nieuwe content voor mezelf te creëren. Wat past bij me? Wat vind ik leuk om over te schrijven? Ik heb een hoop ideeën die ik nu nog in de praktijk moet zien te brengen, maar ik ga een uitdaging niet uit de weg.

Daarnaast heb ik mijn interview met Activity International via Skype afgelegd. Hierin ging mijn contact persoon, in het Engels, vragen stellen over alles wat ik tot nu toe heb ingevuld. Daar zijn we wat verder op in gegaan en hij vroeg me o.a. hoe ik zou reageren bij bepaalde situaties. Mijn engels is prima en ik heb aardig wat zomerkamp ervaring, maar ik was toch ietswat zenuwachtig. Gelukkig is het gewoon goed gegaan! En we zijn weer een stapje dichterbij…

Woensdag heb ik gewerkt en het was een wat rustigere dag. Dit kwam doordat het donderdag 3 oktober was. 3 oktober is ieder jaar in Leiden een groot iets, in verband met dat Leiden op 3 oktober 1574 is bevrijd van de Spanjaarden en dit wordt nog steeds ieder jaar gevierd met een kermis door de hele stad, alcohol, witte brood met haring en hutspot. Echter begint dit tegenwoordig al op 2 oktober en was onze winkel in Leiden dus al minder goed te bereiken. Ik denk dat dat een van de grootste redenen was waarom het zo rustig was woensdag. ’s Avonds wat het nog een hele klus om van werk op station te komen door de drukte. Ik was bijna een uur later thuis dan normaal. Snel gegeten en me omgekleed om daarna Ajax met 0-3 te zien winnen in de Champions League van Valencia.

Photo by: @afcajax op Twitter

Donderdag was het dus 3 oktober en was de winkel in Leiden dicht. Echter sta ik op donderdagen in Amsterdam en moest ik dus gewoon werken, inclusief koopavond. Ik heb begrepen dat de Nederlandse voetbalclubs die speelde in de Europa League donderdagavond het heel goed hebben gedaan. Ook die verdienen even een schouderklopje!

Vrijdag gewoon weer gewerkt in Leiden. Alles was al grotendeels opgeruimd in de stad, al moest ik nog aardig wat vrachtwagens ontwijken. ’s Avonds ging ik weer naar de Youthgroup, waar we een high tea hadden en elkaar wat beter leerde kennen. Ik vond dit erg leuk en gezellig. Daarna gelijk door naar de verjaardag van Joyce, vriendin van me. Ook dit was zeker gezellig!

Zaterdag heb ik twee wedstrijden gevoetbald, maar zullen we het een keer niet over resultaten hebben? Lijkt me beter voor een keer, haha! ’s Avonds had ik weer een verjaardag, dit keer van Juliëtte uit mijn andere vaste vriendengroep. Ook dit was erg gezellig!

Zondag was wat minder voor me… Ik stond namelijk op het punt om naar werk te gaan, toen ik ineens enorm veel pijn kreeg, misselijk werd en over mn nek ging. Uiteindelijk ziek naar huis gegaan vanuit Amsterdam. De middag maar doorgebracht met voetbal en ’s middags WEER een verjaardag! Dit keer van neefje Dex die 9 is geworden!

Een week vol liefde, drukte, rust, ziekte maar vooral gezelligheid. Nu de komende 2 dagen vrij en dus lekker bijslapen!!! Daarnaast zal ik mijn best gaan doen om zoveel mogelijk nieuwe content al uit te werken. Oktober wordt een maand van meerdere posts per week; mark my words!

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Wie ben ik?

01/10/2019

Werewolfcon Brussel

09/10/2019