Weekblog 18

Week 1 2019/2020

Ik zal de weekblog maar beginnen; GELUKKIG NIEUW JAAR! Ik wens je de beste wensen voor dit nieuwe jaar en dat je toekomt wat je verdient.

Dit was een gekke week. Een week met de laatste 2 dagen van 2019. Een week waarin we weer een nieuw jaar in konden luiden. Echter begin ik, zoals altijd, gewoon bij de maandag en dat was nog in 2019.

Maandag 30 december 2019 kon ik namelijk vooralsnog op tijd mijn bed uit, want ik had met Barbara afgesproken in Rotterdam. Rotterdam is al jaren een van de grootste en meest belangrijke steden uit Nederland en ik was tot voorheen de stad eigenlijk nog nooit echt in geweest. Daar is deze dag verandering in gekomen.

We begonnen met een tripje naar de Euromast. Daarna vervolgenden een park en een (verborgen) tuin. Hierna zijn we een hapje gaan eten het Hollywood Café. Na het eten zijn we nog even door gegaan naar de kubushuisjes en naar de markthal. Toen was het alweer donker en tijd om naar huis te gaan. Het was een fijne dag en ik kan niet ontkennen dat ik mooie plekjes in Rotterdam heb gezien!

Dinsdag was het écht de laatste dag van het jaar en mocht ik gewoon beginnen met een paar uurtjes werken. Toen ik thuis kwam, was het hét nummer van mijn ouders op de radio bij de Top2000 geweest en dat was even zwaar. Ook kwam ik er thuis achter dat het Amerikaanse zomerkamp waar ik contact mee heb gehad, gekozen hebben voor een anders. Helaas pindakaas. Heel zuur. En dan bedoel ik ook echt; heel zuur. Het had mijn stemming behoorlijk verpest, maar goed. We moeten door. Dus ik ben me om gaan kleden, heb wat gegeten en ik ging door naar vrienden in Rijnsburg. Het was een drama om daar te komen door de mist en de hoeveelheid vuurwerk overal op de wegen en stoepen. Maar goed, ook dat was weer overleefd.

En ja, toen konden we om 00:00 uur het nieuwe jaar inluiden. 2020. Het jaar waarin ik een kwart eeuw ga worden (wow). Het jaar waarin ik hopelijk (toch nog) een kamp vind in Amerika waar ik een aantal maanden ga doorbrengen. Een nieuw jaar; een nieuwe start.

Ik denk dat het voor veel Nederlanders herkenbaar is, maar woensdag 1 januari 2020 ben ik mijn families langs gegaan om iedereen een gelukkig nieuw jaar te wensen. Ik was ’s avonds helemaal gesloopt.

En donderdag mocht ik gewoon weer aan het werk, met koopavond, in Amsterdam. Doordat het rustig was op de weg, heb ik dit keer wel lekker de auto gepakt. Dat scheelde me wat reistijd. Ook donderdag was ik aan het einde van de avond he-le-maal gesloopt.

Vrijdag was voor deze week de laatste dag werken voor me en dat vond ik helemaal niet erg. Ik was erg moe, maar het was natuurlijk nog vakantie en dus waren aardig wat mensen nog op zoek naar jurken.

Echter vergeet ik soms dat ik best wel een giraffe ben. Ik wilde namelijk eventjes wat pakken uit een hok achter, maar ik bleef hangen met mijn voet achter de slang van de stofzuiger en ja… Ik ging languit. De pijn valt mee, maar ik heb mezelf wel erg uitgelachen. Hoe suf ben je dan?

Zaterdag was een bijtank dagje en heb ik overdag vooral rustig aan gedaan. ’s Avonds ging ik gezellig met mijn voetbalteam uiteten bij Heinde en Ver in Noordwijkerhout. Hier kan je ‘grenzeloos genieten voor een vaste prijs’. Je betaalt allemaal hetzelfde bedrag en dan kan je onbeperkt eten en drinken* bestellen (Alle dranken zijn inbegrepen in de prijs, behalve de gedistilleerden, likeuren, speciaal bieren, speciale koffies en cava). Met het gros van het team waren we aanwezig en het was zeker een gezellige avond!

Zondag had ik afgesproken met Ynthia in Leiden. We hadden elkaar al een langere tijd niet gezien en het was tijd om (bij) te praten. We hebben er een gezellige dag van gemaakt met lange en vele gesprekken in de Starbucks, ergens wat lunchen en nog even door de winkelstraten van Leiden gewandeld te hebben.

’s Avonds onderweg naar huis kreeg ik echter heel erge hoofdpijn en ben ik lekker op tijd mijn bed in gedoken.

En dit was alweer mijn week. Weinig écht speciale dingen gedaan, maar wel een fijne week. Een week die halverweg een nieuw jaar werd. En ik kijk uit naar dit jaar!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 17

30/12/2019

Tess goes USA #3

08/01/2020