Weekblog 41

Week 22 2020

Hallo hallo! En leuk dat je weer een nieuwe blog leest! Hebben we inmiddels al meer beleefd? Hmm, dat niet zo zeer. Maar ik ben voor de verandering wel weer lekker de deur uit geweest.

Uiteraard heb ik gewoon weer gewerkt en het was, zeker met het mooie weer, aardig druk in het dorp. Ik ben begonnen met een nieuwe (oude) serie te kijken: Het Huis Anubis. Eén van mijn favoriete series op de basisschool en stiekem vind ik het nog steeds heerlijk om te kijken. Uiteraard heb ik ook de films erbij gepakt en ook die waren weer heerlijk om te kijken. Als het goed is, komt het per augustus op Videoland!

De cast ontmoeten door een wedstrijd met schoolvriendinnetje Roos!

Deze week had ik een weekend vol met verjaardagen. Vrijdagavond de verjaardag van Janneke, zaterdagavond de verjaardag van Marilijn en zondag (nogmaals) de verjaardag van neefje Luca, maar dit keer met familie. Iedere verjaardag was ontzettend gezellig! Bedank allemaal!

Zaterdag heb ik ook voor het eerst sinds een lange tijd Pascalle weer gezien! En uiteraard was het tijd voor sushi. Voor het eerst sinds maart ben ik weer uit eten geweest, dit keer bij Shabu Shabu in Leiden. Ze hebben het fijn aangepakt en het eten was zoals altijd erg lekker! Daarna zijn we richting Katwijk gegaan waar we nog even het dorp in zijn gegaan en een stukje over de boulevard hebben gewandeld. Daarna terug naar mijn huis om daar in de tuin nog even van de zon te genieten en lekker bij te kletsen. Het was ontzettend gezellig en ik was er enorm aan toe.

Dunya chillde ook mee in de tuin

En ja, ook deze week neem ik weer even een momentje voor het Black Lives Matter Movement. Je hoort er op dit moment minder van, maar de protesten in Amerika zijn nog altijd gaande. Op dit moment worden ook steeds meer donkere mensen opgehangen gevonden, wat ik heb begrepen voornamelijk aan de West Coast. Politie agenten zijn ontslagen door burgermeesters en andere agenten die waren opgepakt, zijn nu weer vrij door een betaling. Het is een gek iets, een pandemie bovenop een pandemie.

Mocht je nog wat willen doen, dan geef ik je hier wat ideetjes: klik hier voor een lijst met petities, klik hier voor een YouTube video van Nikkie Tutorials; met iedere view wordt gedoneerd (mocht dit niet je ding zijn, dan zou je het desnoods op de achtergrond kunnen afspelen. Zo doneer je toch). Mocht je het kunnen, dan zijn er genoeg petities waar ook bij gedoneerd kan worden.

Als laatste, wil ik even delen hoe erg het er nu in Yemen aan toe gaat. Het is niet iets heel leuks om een blog mee af te sluiten, maar wel nodig in mijn ogen.

Yemen is wel vaker in het nieuws geweest, maar niet met hoe erg het er nu aan toe gaat. Op dit moment weten kinderen in Yemen niet eens hoe het is om een dak boven hun hoofd te hebben, of om iedere dag iets te kunnen eten. Zo’n 80% van het land heeft ondersteuning nodig om zelfs een beetje menselijk te kunnen leven. 18 miljoen hebben geen schoon water. 2 miljoen kinderen zijn ondervoed en iedere 10 minuten sterft er een kind. Unicef heeft dit uitgroepen tot één van de ergste mensenlijke crisis en de media schenkt er weinig tot geen aandacht aan. Covid-19 heeft dit allemaal alleen maar erger gemaakt. Klik hier voor meer informatie via Unicef, of klik hier voor een video.

Doneer als je kan en houdt onder anderen Amerika en Yemen in gedachten en gebeden.

Stay safe!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 40

09/06/2020

Weekblog 42

22/06/2020