Weekblog 47

Week 28 2020

Wat heb ik een heerlijke week gehad! Als je mijn laatste weekblog hebt gelezen, dan heb je vast gelezen dat ik vorige week zondag alsnog mee mocht op het Nederlandse zomerkamp waar ik normaal mee ga als leiding.

Ik ga in principe al sinds 2014 mee als leiding om zomerkamp vanuit Rijnsburg naar Leusden, maar ik had het dit jaar afgezegd omdat ik mee zou gaan als leiding op een Amerikaans zomerkamp. Toen Amerika niet doorging, was dit kamp helaas al vol. Met dubbele gevoelens heb ik zaterdag 18 juli de bussen uitgezwaaid, maar ik werd de dag er na al gebeld of ik toch nog kon komen!

Voornamelijk de andere leiding, waar veel van vrienden zijn geworden, waren blij (voor mij) dat ik er toch nog bij kon zijn. En ook de kids reageerde top! Ik kon zondagavond met het eten zo aanschuiven en ging daarna gelijk mee een spelletje doen. Een top begin van het kamp dus!

Wat we precies elke dag hebben gedaan, weet ik zelfs als niet meer. Maar op kamp spelen we zowel spellen als Levend Stratego, levend colonisten van Catan (of van Rijnsburg), totemroof, douane en het dierengeluiden spel. Tussendoor spelen we spelletjes met de kids en dit jaar was bij ons in het kamp vooral het spel Weerwolven van Wakkerdam erg populair. Ik maakte in één van mijn eerste dagen de grap dat het mijn favoriete serie was hier op kamp en dat ik lekker aan het bingewatchen was. Dat heb ik ook geweten want zodra ze een spelletje startte, werd ik geroepen om mee te doen of in ieder geval bij mijn serie te komen kijken.

Photo: Kamp Rijnsburg in Leusden op FaceBook

Helaas geen zwembad dagje vandaag, maar in plaats van dat hebben wij 2 rustige dagen gehad met de kids met veel spelletjes, midget golven en een beauty dag. Wat wel echt bizar was, was dat we een blauw licht zagen midden in de nacht. Ik dacht eerst dat ik het me verbeelde door hoe moe ik was, maar ik heb het op beeld kunnen leggen. Heel bizar! Ik noemde het, het ‘Leusderlicht’. Wat denk jij dat het is?

De band die je niet alleen met de andere leiding, maar ook met de kids opbouwt in zo’n week is zo ontzettend bijzonder. Je leert zoveel over ze, maar ook van ze. Hun kijk op de wereld is bij veel nog zo puur. Hun manier van leven is nog grotendeels zo zorgeloos en dat is zo heerlijk. Het spannendste is voor velen wat we die avond eten, of wie er met wie kampverkering heeft. En die week zijn wij als leiding ook weer kind.

Het is voor mij ook een week dichterbij God staan. Ik weet dat veel van mijn lezers niet geloven, maar het is een heel belangrijk iets voor mij. Je bent die week niet weer kind maar je geloofd ook weer als een kind. En dat is in mijn optiek heel bijzonder.

Je leeft een week in een kampbubbel met vieze voeten, gekke liedjes en verkleedkleding, de leukste spellen en de raarste grapjes. Ik ben pas net terug en ik mis het nu al. Mocht je ooit de kans krijgen om op kamp te gaan als leiding of heb/ken je kinderen; doe het. Een week op kamp is zo bijzonder. En nee, niet ieder kent trekt het en heeft heimwee. Maar over het algemeen is het zo’n gave ervaring. Iets wat iedereen een keer zou moeten meemaken.

Deze week was bijzonder. En heerlijk. En ik mis kamp nu al. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!

Photo: Ivo van der Meij

Liefs Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 46

20/07/2020

Weekblog 48

03/08/2020