Weekblog 95/96

Week 28,29,30&31 2021

Hoi en welkom bij waarschijnlijk de enige blog die zoveel weken zal coveren. Man, man, man, ik word niet goed van de ‘technische problemen’ die ik iedere keer krijg als ik een blog wil posten. Maar als het goed is, lukt het vanavond EINDELIJK wel!

Nu was het al de bedoeling dat het een dubbele blog zou worden, omdat ik op zomerkamp ben geweest (later hier meer over uiteraard) en ik daar mijn telefoon zó weinig gebruik, dat ik mijn blog gewoon een weekje wilde opschuiven. Maar helaas ben ik sinds ik terug ben van kamp heel druk en kon ik daarom de reden dat mijn blog niet wilde posten, niet meteen vinden… ):

Maar goed, het is gelukt en er is EIN-DE-LIJK weer een nieuwe weekblog!

De hele week van week 28 leefde ik naar het kamp toe. Ik probeerde mijn contacten met mensen enorm te minimaliseren, toch lichtelijk van dat ik covid zou oppakken. Dus ik heb voornamelijk gewerkt en eigenlijk daarbuiten niet zo veel gedaan (ook dat was een reden dat ik dacht dat mijn blog opschuiven het beste zou zijn).

De vrijdag voor vertrek kreeg ik wel een verdrietig appje van m’n zus: ze was positief op haar zelftest… Zij én m’n zwager zouden beide meegaan op kamp en nu moest ik ze achterlaten in Rijnsburg. Ondanks dat ik het liefst altijd in een ander kamp zit (we zijn verdeeld over 4 terreinen omdat er zoveel kids mee gaan), vond ik het wel een gemis. Naast mijn zus en zwager waren er meerdere leiding die in de week voor kamp helaas positief hadden getest en waren er dus een hoop van de reserve lijst geplukt. Wat een toppers he!

En zaterdag 17 juli was het dan eindelijk zo ver! We vertrokken in 2 groepen en ik zat in de latere groep met mijn kamp. De busreis was ontzettend gezellig en alle kinderen en leiding hadden er duidelijk veel zin in! Op het kampterrein bood ik wat kinderen aan om te helpen met hun tassen tillen en ik kwam er meteen achter dat die meiden bij mij in de tent zaten! Ik had echt TOPPERS! Het waren zulke leuke en lieve meiden! Maar ik kan wat liefs over ieder kind uit ons kamp zeggen. Toppers, stuk voor stuk! Het was weer een heerlijke week vol levend stratego, nepgeld smokkelen door het bos, levend colonisten van Rijnsburg (i.p.v. Catan) en heel veel gezelligheid! Ook gingen we dit jaar weer naar het zwembad. HEERLIJK! De kids vermaken zich altijd zo goed daar en we zijn allemaal een keer echt schoon (ook altijd wel leuk!).

Zaterdag 24 juli kwam het allemaal weer aan zijn einde; we gingen weer naar huis. Met 4 bussen vertrokken we ’s ochtends terug richting Rijnsburg, met een hele boel moeie gezichtjes. Na afscheid te hebben genomen van mijn kids, nog even met de leiding een bakkie na gedaan. Even bijkletsen en een fantastisch optreden gekregen van de leiding van het Verkeerskamp. Daarna even bijslapen en weer door! Traditiegetrouw had Dave (uit m’n vaste vriendengroep die is ontstaan op kamp, erg leuk feitje) wat mensen uitgenodigd om die avond nog uiteten te gaan dus samen met wat andere leiding hebben we nog bij Zilt gegeten. Zij gingen daarna nog bij iemand een drankje doen, maar na een paar glazen wijn was ik toch echt af en ben ik naar huis gegaan.

Zondag nog een klein bakkie bij m’n zus (die uit quarantaine waren woehoe) gedaan met de vriendengroep die ook op kamp waren geweest. ’s Avonds m’n beste vriendinnetje Lisa weer gezien en heerlijk even bijgekletst. Lisa is vroeger ook mee als leiding op kamp geweest, dus die snapte heel goed mijn enthousiasme.

EN DOOR naar week 30! Maandag nog met Dave, Sharon en Jelmer gegeten bij Shabu Shabu en dinsdag was het toch echt weer tijd om te gaan werken. Eerst een dagje met Niels en toen begon mijn laatste weekje met collega Willem want hij gaat weer studeren. We hebben elkaar nog heerlijk een week dwarsgezeten voor hij weg ging, haha!

Zaterdag vertrok ik vroeg in de ochtend al richting Amsterdam, want ik ging met Michelle en Zoë een tour door de Johan Cruijff Arena doen. Beide kwamen er voor het eerst en door covid mag je zelf (en dus zonder gids maar gewoon via een route) rond lopen. Ik had nog even contact met Romy, die toevallig een dagje vrij was maar in principe in de Arena werkt en zij nam ons nog even mee de tweede ring op. Daarna nog even de Amsterdamse Poort ingegaan en wat kleding gekocht. Het was een super leuke en zeker geslaagde dag!

Zondag zag ik voor het eerst sinds 1,5 Ynthia weer! Ik heb haar eerst laten zien waar ik vanaf oktober ga wonen in Oegstgeest en toen zijn we doorgereden naar Scheveningen, waar we heerlijk hebben gelunchd. Na nog even over de boulevard te hebben gelopen, zijn we terug richting Katwijk gegaan, waar we nog een kleine duinwandeling hebben gedaan. Na nog een drankje thuis was het weer tijd voor Ynthia om terug naar Breda te gaan…

En ja, nu de laatste week van deze blog; week 31! Ik heb eigenlijk gewoon veel gewerkt. Donderdag was ik voor de verandering vrij omdat ik zaterdag moest werken. Maar ik heb verder eigenlijk niet heel veel (behalve inpakken en dingen uitzoeken voor de verhuizing) gedaan.

Zaterdagavond na werk hadden we een bedrijfs bbq, wat ook gelijk voor Willem, Niels en Emma een soort afscheidsfeestje was, aangezien ze alle 3 weg gaan. We hebben heerlijk gegeten en het was ontzettend gezellig!

Zondagochtend ben ik tóch voor mijn tweede vaccinatie gegaan… In Amerika doen ze wat moeilijk over maar 1 prik en dus ben ik (met lood in mijn schoenen) naar Leiden vertrokken voor mijn tweede prik. Nog voor de uitgang kwam ik heel toevallig Ed en Eline uit mijn vriendengroep tegen, die ook voor de tweede prik kwamen. Ik vertelde dat ik de vorige keer er niet helemaal goed op ging en dus bleven ze zoveel mogelijk bij me. Gelukkig was het niet druk en mocht het van de medewerkers ook! Ik trilde alleen wat en was af en toe wat duizelig, maar het ging eigenlijk best goed en ik mocht dit keer ook na een kwartier al weg! Thuis begon ik wel wat misselijk te worden en dit heb ik helaas de hele dag (en uiteindelijk ook nacht) gehouden. Ja en een pijnlijke arm, maar goed. We hebben hem!!!

Na de prik kwamen m’n zus en zwager een bakkie doen met de kids! Na een vakantie van 2 weken had ik ze wel gemist en was het leuk om elkaar weer te zien! We hadden veel te bespreken, haha!

’s Avonds nog naar m’n vriendinnen gegaan! We deden een soort van shared dining waarbij iedereen iets lekkers had gemaakt of meegenomen. Ik had ze al een tijdje niet gezien en was er echt weer even aan toe! Na het eten hebben we nog Ligretto en Cocoloconuts gespeeld. Toen vond ik het tijd om lekker naar huis te gaan!

En zo komt deze lange, lange blog aan een einde! Over 3,5e week vertrek ik al naar Hawaii en aankomende week (en dus zal ik hier in de volgende blog alles over vertellen) is het Rijnsburgse feestweek! Nee, deze gaat officieel niet door maar met onze vriendengroep is er een eigen programma ontstaan! Ik heb er weer zin in! Tot volgende week

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 94

12/07/2021

Weekblog 97

17/08/2021