Weekblog 1

Week 36 2019

En daar is ‘ie dan! Mijn eerste weekblog! Als je mijn eerste officiële post hebt gelezen, dan weet je dat ik in de eerste instantie twijfelde om te gaan bloggen. Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt, bedacht ik dat ik weekblog’s wilde gaan schrijven. Maar ja… Is mijn week zo interessant om er wat over te schrijven? Ik wilde gewoon een poging wagen, dus we gaan het meemaken!

Mijn weekblog zal iedere maandagavond om 20:00 uur online komen!

De eerste week van september! Tijd voor een nieuwe maand en dus nieuwe kansen. In week 35 was het feestweek bij ons in het dorp en het was deze week dus even bijkomen. Normaal zal ik bij maandag beginnen maar ik begin dit keer bij zondag 1 september, omdat dit voor mij een bijzondere dag was. Op deze dag is namelijk mijn jongste neefje (van op die dag precies 4 maanden oud) gedoopt bij ons in de kerk. Nu denk ik dat een hoop lezers niet gelovig zijn en dat is okay. Toch wilde ik dit delen, omdat dit voor MIJ een big deal is. Ik ben enorm trots op m’n zus en zwager, maar ook op Luca en zijn grote broer Noah.

Door naar de rest van de week! Het was maandag nog heerlijk bij ons in de tuin! Mijn kleine neefjes zijn op de maandag altijd bij ons en we zaten met de twee kleintjes nog heerlijk op het gras in de achtertuin. Dinsdag was voor mij dé dag; De dag dat De Wereld Volgens Tessa online ging!! Ik wil bij deze even een shout out geven naar Ton (mijn oom en degene die deze site medemogelijk heeft gemaakt)! Ik ben enorm blij met hoe mijn website er op dit moment uit ziet! Al moet ik er wel bij zeggen, dat ik nog steeds enorm zoekende ben met hoe en wat. Het gaat allemaal niet van zelf, maar goed; dat zou het alleen maar saai maken, toch?

Woensdag en donderdag was ik aan het werk. Sinds afgelopen juli werk ik bij Honneloeloe, een Gala-, cocktail- en trouwjurken winkel, gevestigd in Leiden en in Amsterdam-Zuid! Ik help de mensen die binnenkomen met onze maten, want die werken iets anders, ik help ze met het uitzoeken van wat jurken en kijk met ze mee naar verschillende modellen. Heb jij binnenkort een gala, een première, een bruiloft of een speciaal evenement en heb je een jurk nodig? Kom ook eens langs bij Honneloeloe!

Vrijdag 6 september 2019 was een speciale dag. Want op vrijdag 6 september is een vriendin van mij getrouwd. Een vriendin die ik al sinds 2008 ken. Een vriendin die er in goede en slechte tijden voor me bij was en andersom. Kortom; een bijzonder moment. Uiteraard gaat zo’n dag niet zonder slag of stoot; Het begon die ochtend al met dat ik mijn sjaal niet kon vinden. Zonder sjaal zou mijn jurk wel heel fris zijn en ik kreeg dus lichte stress. Toen wilde mijn make-up voor geen meter lukken en raakte ik lichtelijk gestresst. Hierdoor ging ik te laat douchen en moest ik nog snel mijn haar föhnen toen ik bij mijn zus was aangekomen. Mijn grote zus Laura woont op een kleine 10 minuutjes fietsen (dit komt grotendeels door de stoplichten en rotonde’s, want ver is het niet). Laura is goed met vlechten en haar opsteken, dus zij deed mijn haar voor die dag en dit was het resultaat!

Om 11:00 uur werden we verwacht bij het huis van het bruidspaar en ik zal er niet om heen draaien; ik moest huilen toen ik ze zag. Om één van je vriendinnen zó mooi en gelukkig te zien, is heel bijzonder. En dan was ze nog niet eens getrouwd!!!!

Van het gemeentehuis, waar ook de nodige tranen vielen, en toen door naar de feestlocatie. Na het eten heb ik me omgekleed naar een andere outfit, omdat ik bang was dat iemand op het sleepje van mijn jurk zou gaan staan en deze dan kapot zou gaan. Toen ik net was omgekleed, dachten we dat het een leuk/goed idee was om op het springkussen te gaan….. Die zeiknat was door de regen en ja hoor, deze sukkel ging op der plaat op het springkussen; en ik was ZEIKNAT. Maar dat maakte de sfeer niet minder. Heerlijk feestje gevierd met een aantal van mijn favoriete mensen. En even een shoutout naar het bruidspaar; het was een heerlijke dag. 1000 maal dank dat ik deze mooie dag met jullie mocht beleven!

Zaterdag en zondag stond ik weer op de werkvloer en heb ik aan mijn blog gewerkt. Ik vond het een heerlijk begin van september. Een nieuwe week komt er al weer aan met, tot nu toe, nog geen bijzondere dingen gepland…

We gaan meemaken wat week 37 me gaat brengen.

Omdat dit pas mijn eerste weekblog was, vraag ik me af; heb je tips voor me? Misschien dingen om over te schrijven? Over mijn schrijfstyle? Ik leer graag!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Curaçao hotspots

08/09/2019

Weekblog 2

16/09/2019