Weekblog 19

Week 2 2020

Een nieuwe week en dus tijd voor een nieuwe weekblog. Ik moet je wel alvast waarschuwen dat ik dit jaar wat langzaam op gang kom en dus niet heel veel spannends heb beleefd in de afgelopen week.

Maandag mocht ik zoals gewoonlijk weer doorbrengen met mijn grote vrienden Noah en Luca. Met films kijken en buiten spelen, zit je bij deze twee eigenlijk altijd goed. Of nou ja… Bij Noah. Want Luca is nog zo klein, die vindt alles wel prima.

Dinsdag heb ik heerlijk uitgeslapen en ben ik daarna door gegaan naar m’n zussie. Zij vroeg of ik een bakkie wilde komen doen en dat sla ik natuurlijk niet af. Even samen wat boodschapjes gedaan en toen ook nog gezellig gelunchd. Verder was dinsdag voor mij een beetje een was dag… Ik liep achter met mijn was en dit was wel een goede dag om dit recht te trekken.

Zoals gewoonlijk begon op de woensdag weer mijn werkweek. Januari is over het algemeen een gezellige periode, waar we ook nog wat tijd hebben om de winkel na de feestweken weer een beetje op orde te krijgen. Langzaam maar zeker gaan we richting de voorjaarscollectie natuurlijk.

De avond liep even anders dan gepland; ik werd namelijk via Skype gebeld door de Co-director van een Amerikaans zomerkamp. Na wat dingen besproken te hebben, vertelde ze mij dat ze me heel graag wilde hebben voor van de zomer en dit betekent dus, dat mijn Amerikaanse zomer avontuur écht door gaat! Hoe dit precies is gelopen, kan je hier lezen.

Nu is het nog even wachten op de volgende stappen vanuit Activity International. Zij zorgen grotendeels voor de dingen achter de schermen. Zodra ik meer informatie heb, zal hier een blog over online komen onder het kopje Tess Goes USA.

Echter werd ik donderdagochtend wakker en bleek dit alles echt geen droom te zijn! Vrolijk ben ik naar werk vertrokken, waar ik ook weer een gezellige dag heb gehad. Het enige wat me deze dag tegen heeft gezeten, was het openbaar vervoer. De bussen rijden té vaak niet op tijden dat ze zouden moeten rijden en dit kan heel frustrerend zijn. Ik krijg regelmatig ‘’waarom ga je dan niet met de auto naar je werk?’’, waarop het antwoord heel simpel is: In Leiden is daar geen parkeergelegenheid voor en in Amsterdam mag ik er maar 3uur staan. PLUS in de spits naar Amsterdam rijden is een drama. Dus ik moet het met het openbaar vervoer blijven doen.

Vrijdag was ook weer een dag waar ik aan de slag mocht in Leiden. Het was een beetje een zelfde soort dag als woensdag, maar dan iets levendiger. Ik merkte op een gegeven moment wel dat ik wat suiker te kort had door het vele rennen en vliegen. Maar goed, dat liet in ieder geval zien dat ik hard aan het werk was.

’s Avonds begon de Youthgroup weer en we hadden een soort van nieuwjaarsreceptie samen met de groep van een andere kerk. Een avond vol gekkigheid, spelletjes en gezelligheid. Ik heb weer genoten en kijk uit naar de rest van dit seizoen.

Zaterdag begon voor ons het voetbalseizoen alweer, dus de wekker mocht weer gezet worden. Met een ritje van 48km (enkele reis) tussen de trekkers, weilanden en kleine straatjes waren we terecht gekomen bij onze tegenstander. Helaas in de slotseconden met 2-1 verloren. Een zuiver doelpunt van ons dat werd afgekeurd voor buitenspel (met een verdediger van hun op de achterlijn). Wat natrappen hier en daar was ook prima. Helaas pindakaas mochten we zonder punten weer naar huis. Echter ben ik trots op hoe goed we gespeeld hebben. Er zaten prachtige combinaties tussen en we hebben onszelf te kort gedaan.

Zaterdagavond begon mijn favoriete tv-programma weer; Wie Is De Mol. Ik heb alweer allerlei theoriën, de één nog gekker dan de ander. Ik heb er enorm naar uitgekeken en ik ben heel benieuwd wat dit jaar ons gaat brengen! Kijk jij ook? Wie is jouw mol?

Photo: By Avro Tros; wieisdemol.avrotros.nl

De eerste aflevering heb ik samen met mijn vriendinnen gekeken, waarna we een spelletjesavond hebben gehad met een paar knotsgekke potjes Ligretto! Ik hield het (helaas) voor de karaoke voor gezien, in verband met werk de volgende dag. Maar zelfs zonder de karaoke, heb ik een hele leuke avond gehad!

En zoals ik hiervoor al schreef, mocht ik zondag weer aan de slag in Amsterdam! Weer een dagje dat we naast de klanten te kunnen helpen, ook een hoop voor de winkel zelf hebben kunnen doen. Een knap staaltje teamwork kwam voor sommige dingen goed te pas.

’s Avonds door naar mijn nichtje haar verjaardag. Maandag 13 januari wordt zij alweer 15(!!!) jaar. Ongelofelijk! Wat gaat de tijd toch snel…

En ja. Dit was mijn week… Ik had je gewaarschuwd, het was niet veel. Ik heb deze week zelfs geen één foto zelf gemaakt? alleen wat oude dingen opgeslagen???

Maar geloof me; het was een fijne en prima week! Misschien brengt volgende week ons wat meer? We gaan het mee maken! Tot dan!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Tess goes USA #3

08/01/2020

Weekblog 20

20/01/2020