Weekblog 21

Week 4 2020

En toen was het alweer week 4 van 2020… Dit betekent dat ik deze week geopereerd zou worden… Voor het eerst in mijn leven. Een kleine ingreep, dat wel. Maar als nog. Spannend…

En daar mocht ik die maandag dan ook meteen mee beginnen. Ik had mijn wekker zo gezet dat ik nog even kon douchen en wat kon drinken, want dat mocht tot 2u voor de operatie. Echter werd ik om 09:00 gebeld of ik om 10:30 er kon zijn i.p.v. om 11:45… Dit werd dus niet meer drinken helaas.

Snel mezelf klaar maken en door naar het ziekenhuis. Ik werd rond 12:00 uur opgehaald en doorgebracht naar een kamer waar mijn infuus en hartbewaking werden aangebracht. Daarna door naar de OK waar ik binnen no time weg was. Ik ging geheel onder narcose en kwam rond een uur of 13:30 bij. Nog even een uurtje bijkomen op de uitslaapkamer en daarna terug naar mijn kamer in het ziekenhuis. Rond 16:30 mocht ik al naar huis. Het viel me allemaal enorm mee! Ook de pijn was goed te handelen!

Door deze reden heb ik dinsdag en woensdag eigenlijk niks gedaan. Bij komen en rust houdedn, met mijn hand nog in het verband en een sling om mijn nek. Toch ben ik woensdagavond op avontuur gegaan; met mijn ingepakte hand naar de Johan Cruyff Arena voor de bekerwedstrijd van Ajax tegen Spakenburg. Ik had met Romy afgesproken voor de Arena en we hebben een prima bekerpotje gezien.

De drukte in het ov is geen aanraders als je met iets in het verband zit, want mensen houden gewoon geen rekening met je… Maar goed, ik heb het allemaal weer overleefd.

Donderdag vroeg de wekker weer gezet, want ik mocht weer een poging doen tot werken. Die ochtend mocht ook het verband van het ziekenhuis er af. Het was gek en een beetje eng om de wond te zien, maar het heelt gelukkig goed. Omdat ik ging werken, heb ik het wel zelf nog even ingezwachteld. Zo konden mensen zien dat er iets is en er rekening mee houden. En was ik extra beschermd tegen o.a. mijn hand ergens tegenaan stoten. Qua werk was het even mijn draai in dingen vinden en in een aantal gevallen een kwestie van hulp vragen. Doordat de drukte in de winkel onder controle was, mocht ik om 15:00 uur naar huis. Ondanks dat het een beetje voelde als opgeven, weet ik dat het beter zo was.

Ook vrijdag mocht ik weer een poging doen tot werken en deze dag heb ik wel van begin tot einde kunnen maken. Dat voelde goed. Wel wat last en pijnstillers waren nodig, maar het was te doen. ’s Avonds hebben we bij mijn zus gegeten, want mijn vader was jarig. Bij het restaurant Peking eten gehaald en ook de zus van mijn zwager was er met haar dochter. Ik heb een erg gezellige avond gehad!

Zaterdag was het weer tijd voor een potje voetbal. Maar niet voor mij. Ik ging wel mee met het team om te kijken en ondanks de uitslag, heb ik een hele leuke middag gehad! Ik zal het verhaal van de wedstrijd jullie besparen, maar ik heb me weer behoorlijk in moeten houden aan de zijkant. Er gebeurde bijzondere dingen en de scheidsrechter vond alles maar prima…

Ach, door naar de zondag! Aangezien mijn vader vrijdag jarig was, vierde hij dit zondagmiddag. Vanaf een uur of half 12 kwam de familie binnen en al gauw zaten we met een huis vol. Het was weer gezellig!

Aan het einde van de middag ben ik naar Amsterdam gereden en ben ik bij Samantha langs geweest. Zij vertrekt maandag naar Engeland en ik had gezegd haar wel naar Schiphol te willen brengen. Maar aangezien ze vroeg in de ochtend vliegt, crash ik daar en rijd ik nadat ik Samantha heb afgezet, door naar huis.

Dit komt even heel random tussendoor, maar ik wil het toch even delen in deze weekblog. Ik heb de afgelopen week ineens last van heel vet haar. Ik was het gewoon met dezelfde shampoo en cremespoeling als altijd, maar het voelt aan als een bos touw.

Nu is Samantha met de oplossing kokosolie gekomen. Dit heb ik een lange tijd in laten trekken, om vervolgens de kokoslijn van AndrΓ©lon volledig te gebruiken en mijn haar voelt absoluut beter. Nu vraag ik me af; heb jij misschien nog een goede tip?

Mijn excuses dat het weer wat saai was deze week, maar ik kan er niet heel veel meer van maken. Zoals ik al in een eerdere blog dit jaar beschreef, kom ik dit jaar wat langzaam op gang. Ik ben wel langzaam, beetje bij beetje, dingen voor dit jaar aan het plannen. Maar tot nu toe zijn mijn weken nog wat leeg.

Echter kan dit in de toekomst alleen maar meer brengen toch?

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 20

20/01/2020

Tess goes USA #4

31/01/2020