Weekblog 65

Week 51 2020

Halloโ€™tjes! Ik ben nog steeds aan het nadenken of ik wel door moet gaan met de weekblogs, nu er zo weinig gebeurt… Maar voor deze week is er gewoon weer een nieuwe weekblog.

En ik wil graag beginnen met mijn maandag. Want mijn maandag was een behoorlijke tegenvaller.

Ik had voor mezelf namelijk rond september/oktober 2019 de knoop doorgehakt wat ik graag zou willen doen; ik wilde de opleiding stewardess gaan volgen. Het is een opleiding waar ik na het VMBO al aan twijfelde en na veel denken en gesprekken met mensen uit de branche, wist ik dat ik dit echt graag wilde en had ik voor mezelf het plan getrokken om of in januari 2021 te beginnen, of eerst nog even goed te sparen en dan in september 2021 voor de opleiding te gaan. Dit was grotendeels zo, omdat het de planning was om de hele zomer in Amerika door te brengen en pas half september thuis te komen, dus dan instromen was niet heel reรซel. Echter heeft corona aardig wat roet in het eten gegooid…

Dus ik had besloten me alsnog aan te melden voor januari 2021 en maandag 14 december mocht ik langskomen voor een toelatingsgesprek en toelatingstoetsen. Ik had het hele weekend zitten blokken voor de toetsen en was behoorlijk zenuwachtig, omdat ik het heel graag wilde. Het gesprek was om 13:00 uur in Hoofddorp. En ik stond uiteindelijk om 13:20 alweer buiten.

Het gesprek heb ik niet gevoerd. De toetsen heb ik niet hoeven doen. Waarom niet? Omdat ik een tatoeage op mijn voet heb, die een aantal milimeter te groot is dan wordt toegestaan. Make-up er op of het afdekken met een pleister mag niet. Dus helaas ben ik niet verder gekomen dan het welkomswoord, want daarna kon ik alweer vertrekken.

Ik ben, zacht uitgedrukt, verdrietig en teleurgesteld dat ik dus eigenlijk op mijn uiterlijk ben afgewezen voor een opleiding. De enige andere optie zou een interne opleiding zijn, bij een maatschappij. Maar door corona wordt dat op dit moment niet gedaan, helaas.

Dus we moeten maar weer op zoek naar wat anders, helaas.

Daarnaast kwam maandagavond het nieuws naar buiten dat Jesy heeft besloten de meidengroep Little Mix te verlaten, i.v.m. haar gezondheid. Nieuws dat voor mij behoorlijk hard binnen kwam, ook al wist ik dat het er aan zat te komen… Het was geen beste dag.

Photo: @JesyNelson on Instagram

Verder, deze week… Ik heb veel gewerkt. Ik heb The Prom op Netflix gekeken, wat ik een absolute aanrader vind (maar je moet wel van musicals houden). En nog meer gewerkt.

In het weekend vooral rustig aan gedaan, omdat ik heel erg aan mezelf begin te merken dat ik heel moe ben en dat mijn mentale gezondheid langzaam achteruit gaat. Niet ernstig; geen zorgen! Maar ik ben heel erg toe aan even helemaal niks en er even tussen uit. Helaas zit dit er voorlopig niet in. Maar volgende week werk ik gelukkig maar twee dagen dus ik hoop dan een beetje bij te kunnen komen!

Photo: Pinterest

Bij deze alvast hele fijne feestdagen! Maak er, ondanks de corona, wat moois van!

Veel liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 64

14/12/2020

Weekblog 66

28/12/2020