Weekblog 77

Week 10 2021

Hoi! En welkom bij mijn saaiste (en waarschijnlijk kortste) blog tot nu toe. Waarom? Omdat ik heel week 10 in quarantaine heb gezeten…

Maandag aan het einde van de middag kregen we het bericht dat vaders de hele zondag in aanraking was geweest met iemand die positief getest was voor corona… En toen begon de hele ellende. Zuslief bleef natuurlijk daardoor ook niet eten op maandag… Dinsdagmiddag gingen we voor test nummer 1 en die uitslag was voor ons beide negatief. Top. Ik heb de rest van de week op mijn kamer doorgebracht, tot we weer mochten testen op vrijdag. Omdat papa’s vriendin (die ook die zondag in aanraking is geweest met de positief gesteste persoon) een sneltest had en negatief was, hebben we de domme fout gemaakt om langer dan een kwartier met elkaar in dezelfde ruimte te blijven (wel op 1,5m). Want ook al teste ik voor een tweede keer negatief; papa is helaas positief getest. Dit nieuws kregen we vrijdag op zaterdagnacht en toen begon dus de ellende 2.0… Ik kom alleen nog boven om te douchen en te slapen. Verder zit ik de hele dag beneden… Te wachten op woensdag, wanneer ik wéér moet testen. Gelukkig heeft papa weinig klachten en is hij niet heel ziek. Dat scheelt. Ik heb alleen keelpijn en af en toe hoofdpijn, maar beide klachten had ik al toen ik vrijdag ging testen…
Wel leuk: Ik kreeg een giraffe na mijn test.

Melman de giraffe

Net begonnen bij een nieuwe baan, ergens waar ik het vanaf moment 1 naar mijn zin had en dan na 2 weken werken, 2 weken in quarantaine moeten… Je hebt geen idee hoe rot ik me hierover voel. Woorden schieten ervoor te kort. Maar goed, het wordt nog even doorbijten. En duimen dat ik woensdag weer negatief test en niet nóg een week in quarantaine moet. Want ik ga er heel eerlijk over zijn; dit hakt er heel zwaar in op mijn mentale gezondheid. Ik begin er steeds meer doorheen te zitten. Ik probeer van elke dag het beste te maken, maar het gebrek aan sociale contacten is echt een hel.

Volgende week had voor mij een vakantie week moeten zijn. In de eerste instantie zou ik met vriendinnen een weekje naar Landal gaan, maar dit kwam te vervallen door de covid maatregelen. Toen had ik bedacht om gewoon wat vriendinnen op te zoeken en met hun af te spreken. Maar doordat ik waarschijnlijk volgende week donderdag pas mijn uitslag heb, is mijn hele week weg gevallen. En ondanks dat ik weinig klachten heb, ga ik maar van het ergste uit en ga ik er van uit dat ik positief test en nóg een week in quarantaine moet… Dan kan alles alleen maar meevallen.

Mocht je tips hebben voor me om de komende week nog door te komen; ik sta overal voor open en ik hoor het graag!

Ik hoop dat jouw week beter was dan de mijne.

Stay safe!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 76

08/03/2021

Weekblog 78

22/03/2021