Weekblog 15

Week 50 2019

Weekblog nummer 15 van week nummer 50… Ongelofelijk. Nog maar 2 weken en December is voorbij. Ik kan er niet met mijn hoofd bij hoe snel dit alles is gegaan. Ik vind het ook bizar om te bedenken dat ik alweer dik 15 weken aan het bloggen ben!!

De maandag liep even wat anders dan normaal. Rond half 12 werd mijn vader gebeld door m’n zus dat ze met Luca naar de dokterspost zou gaan. Wij zijn daardoor Noah wat eerder gaan halen en hebben in de avond bij mijn zus thuis gegeten in plaats van bij ons. Luca heeft het RS virus, maar hoefde gelukkig niet opgenomen te worden. Inmiddels gaat het langzaam wat beter met het mannetje!

Maandagavond heb ik een videogesprek gehad met een eigenaar van een kamp in New Jersey. Het gesprek verliep leuk en ik heb bij het kamp zelf een goed gevoel. Echter ben ik niet de enige die is benaderd voor het kamp en is het dus nog even afwachten of ik ook daadwerkelijk bij dit kamp geplaatst ga worden. Duim je met me mee?

Dinsdag heb ik in de ochtend rustig aan gedaan en ben ik ’s middags naar Amsterdam vertrokken. Daar heb ik gezellig met Samantha bijgekletst. We hadden elkaar al even niet gezien en het was weer eens ouderwets gezellig!

’s Avonds ben ik met mijn collega’s uit Amsterdam uit eten gegaan bij Miss Molly, op de Zuidas. Het was enorm gezellig en ik heb heerlijk gegeten! Het was ook zeker leuk om een aantal mensen te zien, die ik nog niet eerder had ontmoet!

Het was daarna de bedoeling om door te gaan naar de Viewing Party van Ajax in de ZiggoDome, maar helaas voelde Romy zich niet goed genoeg om hier naar toe te gaan. Ze had meerdere keren aangeboden dat ik zelf kon gaan en zelfs met iemand anders, maar dat voelde niet okay voor me. Ik ben daarom naar huis gegaan en heb daar Ajax afgekeken. Ik kijk waarschijnlijk door een roze Ajax bril, maar man… Wat een belachelijke wedstrijd. Ze speelde niet alles altijd even goed uit, maar hoe sommige dingen door de arbitrage (niet) zijn gezien, vind ik belachelijk. Zeker de tweede helft heeft Valencia meer tijdgerekt dan dat er daadwerkelijk gevoetbald werd. Uiteindelijk moet Ajax zelf scoren om deze wedstrijd te winnen en dat doen ze niet. Maar in mijn optiek had er meer ingezeten. Echter moeten we door en gaan we nu gewoon knallen in de Europa League!

Woensdag, donderdag en vrijdag weer lekker geknald op werk! Er zijn weer heerlijke, prachtige jurken aan de collectie toegevoegd en ik kan er zo van genieten om deze te ontdekken. Het meedenken met de klanten, blijft ook erg leuk. Het is niet altijd zo (en dat kan ook niet), maar ik haal er vaak zoveel energie uit! Al moet ik toegeven dat ik aan het einde van de dag wel altijd he-le-maal kapot ben!

Vrijdagavond heeft Lisa me opgehaald in Leiden en zijn we samen vertrokken richting Drenthe, waar haar vader woont! Na een reis van 2,5uur waren we veilig en wel aangekomen in het gezellige Drenthe. Het was lang geleden dat ik daar ben geweest, maar het voelde weer als van ouds vertrouwd.

Zaterdagochtend hebben we lekker rustig aan gedaan en we hebben met z’n allen gelunchd voor Lisa en ik vertrokken naar de stad Groningen. Daar hebben we van de kerstsfeer kunnen genieten, zijn we wat winkeltjes door gegaan en hebben we glühwijn en warme chocolademelk gedronken bij het Groningse Winterfestijn. Buiten het feit dat de rij voor de schaatsen belachelijk lang was, heb ik ook de keuze gemaakt om het ijs niet op te gaan in verband met de pijn die ik sinds mijn laatste voetbalwedstrijd in mijn knie heb. Het is een kleine verrekking, maar ik ken mezelf langer dan vandaag en weet gewoon dat het mis was gegaan.

’s Avonds hebben we sushi gegeten bij Yasumi. Zeker een aanrader voor wanneer je in Groningen bent. Yasumi kan je vinden op de Vismarkt (en nee, dit is geen grap)!

Na het eten zijn we doorgereden naar Bourtange, een vestingdorp dat tijdens de Nederlandse opstand is aangelegd. Het is een omringd door muren en grachten en is rond deze tijd van het jaar een klein kerstdorpje. Overal zijn lichtjes, kerstbomen en hoor je muziek. Er staan kraampjes, is een kinderboerderijtje en een stalletje met een ezeltje. Het was heel bijzonder om te zien.

Bij deze even een kleine shout out naar Jacob en Lydia; enorm bedankt weer voor de gastvrijheid! Ik vond het erg gezellig!

Na anderhalve dag in Drenthe en Groningen te zijn geweest, mocht ik zondag vroeg op omdat ik weer gewoon aan het werk mocht. Omdat het al-tijd fout gaat met het openbaar vervoer wanneer je de laatste optie pakt die je kan nemen, heb ik er voor gekozen om een trein eerder te pakken. Dit betekende echter wel dat de wekker om 06:45 ging, we om 08:15 de deur uit moesten en ik om 09:05 de trein moest hebben. Natuurlijk ging met deze vroege optie alles soepel en was ik om 10:50 op Amsterdam Zuid. Ik ben langzaam richting werk gaan lopen en ben onderweg even gestopt bij de Starbucks voor een bakkie.

Na werk meteen door naar huis, met AZ – Ajax op via Fox Sports Go. Helaas deze wedstrijd verloren met een laat doelpunt van AZ. Niks om je voor te schamen, verliezen van de nummer 2 van de Eredivisie. AZ gaat goed dit seizoen. En Ajax heeft zelf kansen laten liggen. Gelijkspel was de meest eerlijke stand geweest, gezien het spel. Maar als je zelf niet scoort, kan je hem om de oren krijgen. Het is jammer, maar helaas. Ajax snakt naar de winterstop na een lang en zwaar seizoen. Nog even doorbijten, mannen!

’s Avonds nog even Disney’s Fairy Tale Weddings: Holiday Magic gekeken en toen was het tijd voor bed. En dit was alweer mijn week! We tellen langzaam af naar de kerstdagen, met nog één week ertussen. Ook deze is weer gevuld met leuke dingen! Lees je volgende week weer? Tot dan!

Liefs, Tessa

Author

xtessaouwehand@hotmail.com
A lot of woman with a lot of layers, a lot of personality, a lot of dreams, a lot of ideas, a lot of strategies, a lot of wanderlust and a lot of love.

Weekblog 14

09/12/2019

Weekblog 16

23/12/2019